Greenpeace posa al descobert els tòxics de la roba de marca

Un estudi de Greenpeace troba substàncies perilloses en roba de catorze marques internacionals


L'organització ecologista Greenpeace ha detectat la presència de substàncies tòxiques en roba de catorze marques internacionals, segons explica en el seu informe 'Draps bruts 2: ventilant la roba'. Les troballes més preocupants segons Greenpeace: La contaminació tòxica de l'aigua en països com la Xina i la detecció de nonilfenol etoxilats en 52 de les 78 peces analitzades, una substància que en descompondre's es comporta com un alterador hormonal.

Encara que, en principi, la presència d'aquest component en les peces no suposaria un perill directe per a les persones que la porten, l'organització ha advertit que els resultats "mostren la classe de productes químics tòxics alliberats per la indústria tèxtil a tot el món i revelen de un problema molt més ampli".

Les catorze marques en què es va detectar aquesta substància són Abercombie & Fitch, Adidas, Calvin Klein, Converse, G-Star RAW, H & M, Kappa, Lacoste, Li Ning, Nike, Puma, Ralph Lauren, Uniqlo i Youngor.

L'organització explica la presència d'aquestes substàncies tòxiques en roba de disset països i fabricada en dotze llocs diferents, la qual cosa demostra que l'ús i l'alliberament de productes químics perillosos és un "problema generalitzat" amb greus conseqüències a llarg termini i de llarg abast per a les persones i el medi ambient, segons ha assegurat l'organització en un comunicat.

La investigació que s'allargat durant un any, és inclosa dins de la campanya Detox, durant el procés s'han recopilat dades que vinculaven a un bon nombre d'aquestes mateixes marques amb proveïdors a la Xina que abocaven un "còctel" de substàncies químiques als deltes dels rius Yangtzé i Perla. La campanya també ha provocat que marques com Nike i Puma hagin anunciat el seu compromís d'eliminar tots els abocaments de substàncies perilloses de la seva cadena de subministrament i dels seus productes.

Campanya Detox:

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article