L'ajuntament de Terrassa nova seu per a celebrar arbitratges de consum


L’Agència Catalana del Consum (ACC) i l’Ajuntament de Terrassa col.laboraran a partir d'ara amb la celebració de vistes arbitrals de consum en aquesta localitat amb empreses que fins ara només les celebraven a la seu de Barcelona. Amb aquesta acció es guanya en proximitat ja que els consumidors i empresaris de la ciutat no hauran de desplaçar-se del seu municipi per realitzar els arbitratges.

La Junta Arbritral de Consum de Catalunya és l’organisme adscrit a l'ACC que des de l’any 1993 s’encarrega de tramitar a través de la mediació i l’arbitratge de consum les reclamacions que plantegen els ciutadans arreu de Catalunya quan se senten perjudicats a conseqüència de la compra d'un producte o de la prestació d'un servei. Des d’aleshores s’han dictat a Catalunya uns 17.500 laudes i estan adherits a l’arbitratge de consum a través de la JACC més de 6.000 establiments.

L’any 2010 la Junta Arbitral de Consum de Terrassa va rebre 1.170 sol·licituds d’arbitratge dels seus ciutadans i entre els mesos de gener i abril de 2011, aquestes arriben gairebé a les 350. La Junta Arbitral de Consum de Terrassa compta amb un cens de 910 empreses adherides.

L’arbitratge de consum consisteix en un sistema extrajudicial i voluntari que ofereix als consumidors i als empresaris la possibilitat de resoldre amb caràcter vinculant i executiu, i de manera objectiva i gratuïta, els conflictes de consum. L’Òrgan Arbitral dicta un laude que té el mateix valor que una sentència judicial i, per tant, és d’obligat compliment.

Un cop presentada la reclamació per part d’un consumidor s’intenta la mediació per tal d’arribar a un acord entre les parts. Si la mediació no prospera, s’inicia el procediment arbitral, amb la petició expressa del consumidor i l’acceptació de l’empresari, amb la celebració d’una vista presidida per un tribunal arbitral.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article