Empreses i entitats socials catalanes pretenen fer un salt en les maneres de col·laborar

Arriba el Marketplace de Catalunya


La primera edició del Marketplace s'ha de celebrar el proper 11 de novembre, es tracta d'un projecte per a posar en contacte i afavorir la col.laboració entre entitats socials i el voluntariat i el món de l'empresa a través de la Responsabilitat Social Corporativa. La fira pretén ser punt de partida d'aliances estratègiques i per això dedicarà l'espai a l'intercanvi i networking.

    El desenvolupament de la Responsabilitat Social facilita passar de la filantropia als partenariats i les aliances estratègiques.   El 1r Marketplace de Catalunya ja té la meitat dels espais ocupats amb empreses i entitats que volen compartir el valor que la seva col·laboració aporta a la societat.  Un Consell Assessor amb els tres sectors, públic, privat i social, garantirà que es recullin les noves sensibilitats de totes les parts.

    En aquesta primera edició, el Marketplace es farà en les mateixes dates que el Congrés Europeu de Voluntariat i compartiran el repte de reformular les estratègies col·laboratives.  La iniciativa pren com a referència els que es fan a altres ciutats europees, després d’un intent pioner fa vuit anys.

El Marketplace se celebrarà a la Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona i disposarà de dos grans espais diferenciats. D'una banda, la fira on s'exposaran projectes de col·laboració entre empreses i entitats que ja estan en marxa. I de l'altra, un espai d'intercanvi i networking, des d'on s'organitzaran rondes de contactes de 3 minuts (speednetworking), taules de trobada d'uns 15 minuts a 4 o 6 bandes. També es facilitarà que empreses i entitats tractin de les possibles col.laboracions posant a la seva disposició diverses sales de reunions. A més, hi haurà un mur d'exposició perquè empreses com entitats es donin a conèixer.

La Federació Catalana del Voluntariat Social és al darrere de la iniciativa.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article