Les comissions bancàries augmenten entre un 6% i un 14%


L'organització d'usuaris de banca Aicec-Adicae adverteix que la banca segueix amb l'escalada de preus en comissions ben generalitzades com el manteniment de comptes, que supera l'11%, l'estudi de crèdit hipotecari el 12% o la disposició en caixers de la pròpia xarxa per a targetes de dèbit que ha augmentat un 14'28%.  Aquests són uns increments  que s'afegeixen als que l'organització divulgava en una recopilació dels registrats entre desembre i maig.

 Segons dades oficials del Banc d'Espanya, les comissions més comunes han augmentat entre el 6 i el 14'28% en només un mes. Aicec-Adicae lamenta que els consumidors es vegin obligats a pagar cada dia més per uns serveis que 'continuen disminuint pel que fa a qualitat'.

Les principals comissions han augmentat considerablement. I més tenint en compte que l'IPC fins i tot va baixar al juny en la seva variació anual: 3'2% pel 3'5% acumulat de maig, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística. Destaca la de cancel.lació de crèdit hipotecari, que és sobre import el que, de fet, es converteix en un increment de cents d'euros en cada operació.

Aicec-Adicae s'ofereix una vegada més per a donar informació i recorda el llançament d'una campanya massiva de detecció d'abusos bancaris, comminant als usuaris a revisar els seus contractes amb l'objectiu de detectar clàusules i comissions abusives. Aicec-Adicae té la seu catalana al c/Entensa, 30 de Barcelona.



Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article