Transgènics per prevenir malalties

Daniel Ramón, catedràtic de Tecnologia dels aliments de la Universitat de València assegura que, des del punt de vista científic els aliments transgènics, són almenys tan segurs com els convencionals. Segons Ramón, la ingenyieria transgènica serveix per a fer millors aliments i, a través del creuament de dades del genoma humà, es poden modificar genèticament els aliments com a fórmula de prevenir malalties. Aquestes afirmacions les va fer el científic en el decurs del Cicle Biodiversitat i conservació en el S. XXI, organitzat conjuntament pel Consell Superior d'Investigacions Científiques, La Universitat de València i la Fundació BBVA. Teories totes elles recolzades per l'OMS. Segons el catedràtic en aquests moments es comercialitzen 80 aliments transgènics a tot el món i, n'hi ha 400 més que esperen autorització per ser comercialitzats. Posa d'exemple l'arròs daurat que es va crear amb la introducció de tres gens que permeten reconstruir la ruta de la síntesi de la vitamina A, fet que serveix per paliar l'avitaminosi que pateixen més de 800 milions de persones d'arreu del món que només s'alimenten d'arròs. Algunes dades que va donar Daniel Ramón que constaten l'evolució d'aquests conreus a tot el món: En els darrers quatre anys la producció d'aquest tipus d'aliments s'ha disparat, la Xina quadriplica la inversió en aquest mercat, el 98% de la soja que es produeixl a l'Argentina és transgènica i Brasil ja és el tercer productor mundial de transgèncis, a Cuba, des de 1988 els conreus s'han refet amb més de 100 milions de plantes transgèniques. Font: Diari Levante

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article