Es retallen les renovables i se subvencionen el carbó i el gas


Segons denuncia Ecologistes en Acció, els compromisos ocults del Govern amb les grans empreses elèctriques l'obliguen, de nou, a compensar-les per la reducció de la seva quota al mercat, degut al descens del consum i al desenvolupament de les renovables. Ho xifren en 1.100 milions d'euros, més del doble del que se'ls lliurava fins ara per garantia de subministrament. Denuncien que a aquesta xifra cal sumar les ajudes al carbó. D'altra banda, la ciutadania italiana s'ha pronunciat en referèndum contra l'energia nuclear.

 

Segons les mateixes fonts, a mesura que les energies renovables han començat a augmentar, el govern s'ha subordinat a les demandes de les elèctriques i fins i tot ha pujat el preu de l'electricitat.

Mentrestant, el govern central proposa un Pla d'Energies Renovables que retalla les quotes a les renovables respecte als plans que el mateix govern havia posat en marxa. Per exemple, per les instal·lacions fotovoltaiques situa la potència a instal·lar a menys de 359 MW/any, 100 menys que els plans actuals. I per l'eòlica és de 1.400 MW, 300 menys que amb la normativa actual.
 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article