El Saló de l'Automòbil presenta projectes catalans per desenvolupar el Green Car


Dins el marc del Saló de l’Automòbil que aquests dies se celebra a Barcelona, ACC1Ó, agència de suport als emprenedors vinculada al Departament d’Empresa i Ocupació, impulsa la participació d’empreses catalanes en projectes de desenvolupament del vehicle elèctric. D'una banda, a través de la jornada Green Cars i Gestió del Vehicle Elèctric que se celebrarà al llarg d'aquest dimecres i, d'altra banda, amb l'impuls de reunions per establir futurs acords de col·laboració entre empreses, centres tecnològics i grups de recerca, un Brokerage Event per tirar endavant projectes col.laboratius.

L’Estratègia d’Impuls del Vehicle Elèctric a Catalunya (IVECAT) que preveu la Generalitat proposa diverses mesures encaminades a assolir l’objectiu de 76.000 vehicles elèctrics circulant per les carreteres catalanes per a l’any 2015. En destaca la implantació d’una infraestructura de recàrrega normal i d’accés públic de 1.520 punts al carrer i 6.080 soterrats en aparcaments públics, repartits entre 60 municipis del Principat.

Jornada Green Cars i Gestió del Vehicle Elèctric

La sessió en la que col.laborarà la Sociedad de Técnicos de Automoción (STA), comptarà amb la presència dels grups catalans Connect-EU -formats per agents tecnològics que tenen l’objectiu d’incidir en la definició dels programes europeus de recerca i innovació- presentaran l’agenda estratègica catalana en matèria de vehicle elèctric.  També es donaran a conèixer les línies d’investigació del sector a nivell europeu a mig i llarg termini, i les convocatòries per finançar projectes d’R+D en aquest àmbit.

Entrevistes per impulsar projectes col·laboratius al Brokerage Event

Al Saló de l’Automòbil, ACC1Ó, com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN), també organitza entrevistes bilaterals que pretenen ajudar les empreses a trobar socis tecnològics. L’esdeveniment, conegut amb el nom de Brokerage Event, se centrarà en la temàtica Green Car i es desenvoluparà als llarg dels dies 18 i 19 de maig. És previst que hi participin un centenar d’empreses que mantindran 150 entrevistes. Aquestes reunions són la base per establir futurs acords de col·laboració entre empreses, centres tecnològics i grups de recerca.

Oportunitats en el sector Green Car al Japó

El director del Centre de Promoció de Negocis d’ACC1Ó al Japó, Yoshiyuki Iwahashi, donarà a conèixer el 19 de maig les oportunitats que ofereix el país nipó en matèria de vehicle verd a les empreses interessades. En aquesta jornada també es presentaran les opcions de finançament existents per projectes de col·laboració entre l’Estat espanyol i el Japó.


ACC1Ó AL SALÓ DE L’AUTOMÒBIL

-Green Cars i gestió intel·ligent en el vehicle elèctric (Dimecres, 18 de maig al Palau de Congressos, Sala 5.1  (Fira de Barcelona), de 9:30 a 18 hores)
Programa


-Brokerage Event (Dimecres, 18 de maig de 14:00 a 18:00 hores i Dijous, 19 de maig de 10:30 a 18:00 hores al Pavelló 6, Estand E-12 (Fira de Barcelona)


-Oportunitats del sector Green Car al Japó  (Dijous, 19 de maig al Pavelló 6, Estand E-12 (Fira de Barcelona) de 9:15 a 10:30 hores)

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article