L'àcid Omega 3 no redueix el risc de càncer

L'oli de peix més conegut com àcid de greix Omega-3, que avui incorporen fins i tot els productes làctics i, considerat beneficiós per a reduir els riscos de malalties cardíaques, provablement no ajuda a prevenir el càncer, segons un estudi que abasta examens a més de 700.000 pacients. Els investigadors han estudiat les dades de 38 treballs que han seguit l'evolució dels pacients durant uns 30 anys i han conclòs que els àcids greixosos omega-3 no ofereixen protecció contra el càncer. Encara que alguns estudis han detectat certa reducció de risc de càncer de mama, próstata i pulmó, es tracta de treballs limitats, que no donen conclusions definitives, segons ha explicat la doctora Catherine McLean, autora principal i investigadora a Rand Corp, un treball que recull l'agència Associated Press i que publica el Journal of the American Medical Association.... Segons els autors d'aquest estudi això no significa que els àcids greixosos omega-3 no siguin beneficiosos, sinó que no intervenen en la prevenció del càncer. Se sap que la dieta compleix una funció en el càncer, i els investigadors han avaluat estudis d'observació, que en general donen només indicis i, encara no proves sòlides. Els estudis han examinat els efectes de l'oli de peix sota la forma de comprimits o aliments, en 11 tipus de càncer, principalment tumors de mama, colon, pulmó o pròstata. Els 38 estudis són massa heterogenis amb diferents grups de població i diversos nivells de consum d'oli de peix per a permetre una conclusió definitiva sobre si aquest consum redueïx o no el risc de càncer.

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article