Creix el nombre d'hores dedicades al voluntariat

Un 11% de catalans dedica més de dues hores diàries a treballs voluntaris


Un 11% de catalans dedica més de dues hores diàries a treballs voluntaris segons les xifres que publica l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) sobre les activitats en què destinem el temps lliure. L'avançament de l'enquesta d'ús del temps 2010-2011, que recull social.cat, compara dades actuals amb dades de l'any 2003. L'estudi revela que els catalans dediquen ara més temps lliure a treballs voluntaris i reunions. L'àmbit territorial amb una participació més baixa en aquestes tasques és l'àrea metropolitana.

L'any 2003 un 8,6% dels catalans destinaven 2 hores diàries a treballs voluntaris i reunions, mentre que actualment aquesta xifra ha augmentat considerablement: actualment un 11,2% dels catalans dediquen 2 hores i 6 minuts a aquest tipus de tasques diàries.

Actualment un 0,9% dels catalans dediquen 2 hores i 30 minuts diaris a treballs voluntaris al servei d'una organització, mentre que l'any 2003 només un 0,2% de la població dedicava 2 hores i 20 minuts diaris. També s'ha incrementat el percentatge de persones que dedica temps lliure a activitats participatives, que passa d'un 3,1% l'any 2003 a un 3,2% l'any 2011.

Les dones majors de 45 anys, les que més temps hi dediquen

Les dones dediquen més temps lliure a aquest tipus de tasques que els homes. El 9,4% dels homes dediquen 2 hores i 10 minuts diaris a treballs voluntaris i reunions, mentre que en el cas de les dones ascendeix a un 12,7%. Segons edats, els que més tasques de voluntariat desenvolupen són les dones de més de 45 anys i els homes de més de 65. Per territori, la participació en activitats de voluntariat és menys intensa en l'àmbit metropolità.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article