Nou comparatiu d'ofertes de llum i gas


A partir del 27 d'abril la Comissió Nacional d'Energia (CNE) posarà a disposició dels consumidors una aplicació que els permetrà comparar les ofertes d'electricitat i gas per a contrastar quina hi ha al mercat lliure que els resulti més avantatjosa. L'eina tindrà actualitzades les dades de manera permanent i, donarà informació segons el perfil de consumidor que fa la consulta.

L'usuari hi podrà accedir a través de la web de la CNE o bé a través de www.comparador.cne.es, que encara no està activada. La consulta serà en funció de la zona on viu, i haurà d'introduir el codi postal, la potència contractada o el consum anual. Així tindrà informació de les empreses que actuen a la seva zona i les ofertes que li són mes avantatjoses segons el seu perfil de consum.

L'altra opció que tenen els consumidors, i que coincideix amb la que han optat la majoria de llars des de juliol de 2009, és acollir-se a la tarifa TUR (tarifa d'últim recurs), que inclou els contractes inferiors a 10kW i que està regulada pel govern.

Dins de la gestió d'informació destinada al consumidor, la CNE també ha editat un CD amb informació sobre el subministrament d'energia. El disc és interactiu i conté enllaços electrònics per a accedir a continguts de webs especialitzades.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article