Nou rècord de rebaixes de pisos al març, segons El Idealista


Segons el portal immobiliari, el nombre d'habitatges rebaixats durant el març va assolir un nou rècord, més de 30.000 a tot l'Estat. Com a mostra, el portal publica un llistat de la mitjana de rebaixa de pisos segons el territori. Destaquen Girona, Lleida i Tarragona que van rondar el 10% en les rebaixes de pisos a la venda durant el març, Barcelona va registrar una mitjana superior al 8%. De fet, ben poc davant del 40% que encara han de caure els preus, segons calcula avui un reconegut columnista del Financial Times.

L'anunci de la pujada de tipus a l'abril i les noves exigències del Banc d'Espanya als bancs en matèria de provisions per estoc immobiliari ha abocat a milers de propietaris i venedors a rebaixar preus durant el març. El comparatiu publicat per El Idealista assenyala que la dada supera l'anterior rècord, registrat el novembre passat, i supera en un  94% els descomptes d'un any abans.

La rebaixa mitjana enregistrada durant el març, segons els habitatges que el portal té a la venda, va rondar els 23.000 euros, un 7'4% de mitjana.

Davant d'aquestes xifres, avui Expansión es fa ressò de les xifres que publica Wolfgang Münchau, un reconegut columnista del Financial Times on preveu que el preu de l'habitatge a l'estat espanyol encara ha de baixar un 40%. L'increment dels tipus que augura en un 2% a finals d'any,  tindrà un impacte especial en l'economia espanyola. Entre les seves argumentacions sosté que el preu de l'habitatge va pujar a Espanya un 107% des de la implantació de l'euro fins al pic enregistrat el 2007. Des d'aleshores només ha baixat un 18%. En la seva opinió, els preus encara han de baixar un 40% més per tal d'ajustar-se a la realitat actual.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article