El cultiu de transgènics continua creixent


Llegim al digital Treehugger que els EUA preparen el Dia Internacional de Llavors lliures de patents per aquest 26 d'abril. Aprofiten per recordar que aquest ha estat un any força negatiu per a les aspiracions dels defensors de les llavors lliures als Estats Units, un país capdavanter en cultius transgènics (més de 66 milions d'hectàrees), plantacions que en els darrers dotze mesos han augmentat en prop de 3 milions d'hectàrees. L'article publicat adverteix  de la perillositat que el sistema alimentari posi 'tots els ous en una mateixa cistella'.


Un sistema, segons el digital, que està fent que es perdin els coneixements tradicionals del tractament de la terra i les llavors i que, una cop els agricultors utilitzen Rounddup Ready de Monsanto, una línia de disseny de llavors genèticament modificades, han de seguir comprant-los any rere any perquè és il.legal, que els agricultors reservin llavors per a l'any següent.

Ineas (Institut d'Estudis del Pròxim Orient, és una de les entitats que promouen aquesta jornada. En concret va ser escollida aquesta data, en record d'un projecte de llei signat el 26 abril 2004 a l'Iraq per controlar l'agricultura d'aquell país. L'article 14 d'aquesta llei estableix que "Els agricultors tenen prohibit reutilitzar les llavors de varietats protegides,"  Una normativa que sota el lema de 'Protecció de Varietats Vegetals PVV', és acusada pels defensors de la lliure circulació de llavors, de no garantir la protecció de la biodiversitat, més aviat al contrari, de protegir els interessos comercials de les empreses més importants de gestió de llavors d'EUA i d'Europa.

El diumenge 17 d'abril es prepara a Brussel.les una jornada similar per a reivindicar les llavors lliures de patents amb lliure intercanvi de llavors, exposicions i ponències, davant de la seu del Parlament europeu.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article