UGT augura un col.lapse sanitari en breu


Ahir el Departament de Salut va presentar una sèrie de mesures que suposen una retallada de 1.000 milions d’euros en l’assistència sanitària de Catalunya. Les mesures consisteixen en reduir personal sanitari, tancar quiròfans, plantes d’hospitals i, també deixar per més endavant obres d'inici o reformes d'infraestructures i serveis que ajudarien a oxigenar el sistema sanitari. El sindicat UGT retreu al govern que emprendre la iniciativa anunciada ahir suposa trencar el pacte parlamentari de l’any 1990 en el que van participar tots el grups polítics i que es basava en garantir l’atenció sanitària integral als ciutadans. El sindicat acusa la Generalitat de reduir el pressupost de la sanitat a costa dels seus treballadors.

UGT preveu que la retallada –que repercutirà sobretot en les plantilles dels centres- suposarà un augment inassumible de les càrregues de treball i de les jornades laborals dels professionals. Per això acusa el govern català de voler fer una reducció del pressupost de la sanitat a costa dels seus treballadors. Una plantilla de la sanitat pública que ja va patir un reajustament salarial i de condicions laborals durant l'any passat.

El sindicat adverteix que es traspassaran diners públics a mans privades sense un control gaire transparent ni fiable i augura que les mesures anunciades 'significaran, sense cap mena de dubte, un empitjorament de la qualitat assistencial de la sanitat pública catalana'. Les primeres conseqüències que, segons l'organització sindical,  no trigaran a produir-se seran notòries en els processos de llistes i temps d’espera. En definitiva, veu un co·lapse del sistema i un trencament de la cohesió social.

Més Informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Timbaler
1.

Retallades socials??? Austeritat demogràfica!!!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article