L'ajuntament de Barcelona posa les seves dades a disposició de ciutadans i empreses


Les dades públiques de l'ajuntament de Barcelona ja són visibles per als ciutadans, les empreses i les institucions en format digital gràcies al nou projecte OpenData. Les dades municipals que no estan subjectes a cap restricció legal podran ser reutilitzades en activitats vinculades a projectes de serveis innovadors.

La majoria de les dades obertes, aproximadament 350 conjunts, estan relacionades amb el territori i la població, com són els noms oficials de carrers, topònims, numeració postal i dades relacionades amb el padró municipal.

L'Ajuntament ha posat en marxa més de 500 conjunts diferents de dades públiques en format digital perquè puguin ser utilitzades per ciutadans, empreses o institucions per desenvolupar serveis.

Es tracta de la primera fase del projecte d'obertura de dades públiques OpenData, una de les peces fonamentals de l'Smartcity que pretén millorar la qualitat de vida dels ciutadans a partir d'una tecnologia intensiva que connecti persones, informació i infraestructures.

També estan disponibles una cinquantena de dades econòmiques com ara les licitacions, les formalitzacions de les contractacions o la distribució de la renda familiar a la ciutat, i també les dades que informen de l'estat del trànsit actual, els equipaments i les ordenances municipals.

Totes les dades es publicaran sota els termes de la llicència Creative Commons -Reconeixement (CC-BY 3.0) que permeten copiar les dades, modificar-les i utilitzar-les amb fins comercials o no comercials.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article