18 empreses catalanes participen a l'edició de Biofach que s'inaugura avui

Per primer cop es crea l'estand de Catalunya a la fira ecològica més internacional


Divuit empreses agroalimentàries catalanes seran presents a Biofach, la fira del sector ecològic més internacional que se celebra cada any a Nuremberg. Avui s'ha inaugurat la XVa edició i, per primer cop hi haurà un estand de Catalunya que mostrarà els productes de quinze empreses d'arreu del territori, mentre que d'altres més veteranes del sector com són vins i caves Albet i Noya, Bodegas Pinord i l'empresa de delicatessen StopSelf, tenen estand propi.

Participar en aquest certamen no és fàcil ja que, prèviament cal passar uns barems de qualitat. Les empreses que compartiran els 300 metres quadrats de l'estand de Catalunya són:

Aceites de Semillas, S.A. / olis vegetals i matèria primera per alimentació animal /Caldes de Montbui (Vallès Oriental)
Alimentos Biológicos Oleander, S.A. / fruits secs / Vinyols (Baix Camp)
Cal Valls / conserves i sucs ecològics / Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell)
Chocolates Solé, S.A. / xocolata / Barcelona (Barcelonès)
Ecoaliment / snacks, baby food, plats preparats / Dosrius (Maresme)
Ecoalimenta - APECPAE / revista i associació empreses sector / Caldes de Montbui (Vallès Oriental)
Eudald Massana i Noya / vins i caves / Sant Pau d'Ordal (Alt Penedès)
Frigorifics Esteve Riera, SL / derivats del porc / Sant Esteve d'en Bas (Garrotxa)
Hawo Fruits Spain / fruita i verdura / Hospitalet de l'Infant (Baix Camp)
Liquats Vegetals / sucs soja / Vic (Osona)
Natursoy, SL/ elaborats de tofu i seitan / Castellterçol (Vallès Oriental)
Ole Bio / plats precuinats / Súria (Bages)
Productos Naturales Capell / conserves de codony i tomàquet / Bellvís (Pla d'Urgell)
Vegetalia / elaborats varis / Castellcir (Vallès Oriental)
Vins el Cep, SL / vins i caves / Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)

Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla d'Acció Interdepartamental per a l'Alimentació i l'Agricultura Ecològiques 2008-2012, i que compta amb la implicació de set departaments de la Generalitat de Catalunya, encapçalats pel DAR i el d'Innovació, Universitats i Empresa, —a través de l'empresa pública Promotora d'Exportacions Catalanes SA (PRODECA). El Pla forma part de les accions del Govern en l'aposta per a la sostenibilitat en l'àmbit de la producció agrària i l'augment de l'oferta d'aliments ecològics, oferint eines de suport al sector des d'un major respecte al medi ambient, i en el marc d'un desenvolupament rural sostenible.

La producció i el consum de productes ecològics a Europa ha crescut sensiblement en els darrers anys, esdevenint un dels sectors més dinàmics de la Unió Europea (UE), amb un creixement estimat del 30 per cent anual. Itàlia i Alemanya són els països europeus amb majors extensions de producció ecològica, mentre que pel que fa al consum, el Regne Unit és el principal mercat seguit d'Alemanya, Itàlia, i França, amb nivells de consum de productes ecològics que oscil·len entre el 2,5 per cent i el 5 per cent del total de la despesa en alimentació. A Catalunya aquesta xifra no arriba a l'1 per cent, tot i que es preveu una progressiva equiparació al nivell de la mitjana europea.

La indústria agroalimentària catalana és capdavantera al conjunt de l'Estat. Actualment, hi ha a Catalunya un total de 62.331 hectàrees certificades pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), i 450 empreses agroalimentàries dedicades a elaborar aliments ecològics.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article