Aigua de l'aixeta en restaurants de luxe per reivindicar-la com a bé comú


El virtual Examiner destacava fa uns dies la peculiar campanya que han iniciat alguns restaurants de luxe californians. Es tracta de reivindicar l'aigua de l'aixeta com a bé comú pel que serveixen només aigua d'aquest tipus, filtrada, en els seus menjadors. Així, deixen de banda tot el ventall d'aigües de disseny envasades que tan ha proliferat en els darrers temps. Els arguments per adoptar aquesta postura són l'estalvi d'energia, de recursos i de generació de residus, una manera, diuen, d'ajudar a la conservació del planeta. Defensen que treure aigua d'un determinat indret del món per després envasar-la i transportar-la a l'altra punta del planeta és una despesa de transport, de recursos i mediambiental sense cap sentit. Un altre dels motius dels defensors de la iniciativa és el preu. El propietari del restaurant Chez Panisse (Berkley) assegura que podria carregar el doble o triple del que paguen per l'aigua els seus clients si es tractés d'aigua envasada, però li sembla 'una punyalada' pagar tant per un producte que 'cau del cel'. Associacions en contra de l'envasament d'aigua com bottledwater.org han mostrat el seu suport a la iniciativa.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article