Nou municipis del Vallès es mancomunen per a compartir recursos i afrontar la crisi


La crisi ha empès les administracions municipals a fer el camí de tornada a la realitat després d'anys d'eufòria econòmica. Compartir infraestructures, serveis i recursos és la solució més viable perquè es puguin mantenir. Aquesta és la iniciativa que han fet pública nou municipis del Baix Vallès, una fórmula de col.laboració que els ha d'ajudar a reduir la despesa. Així, els alcaldes de Mollet del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Parets del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Montmeló, Montornès del Vallès, Martorelles, La Llagosta i Santa Maria de Martorelles han signat aquest dilluns un conveni de col.laboració que iniciarà el trajecte amb un estudi econòmic del territori.

La setmana que ve, els municipis, que apleguen a uns 150.000 habitants, presentaran un estudi que van encarregar a la Diputació de Barcelona sobre l'activitat econòmica, l'ocupació i la indústria al Baix Vallès. Aquest serà un àmbit prioritari per als nou ajuntaments que van signar ahir el conveni al que es refereixen com 'la Declaració de la Llagosta', ja que es va escenificar en l'ajuntament d'aquesta població.

La iniciativa parteix dels plans estratègics que diverses d'aquestes localitats estan elaborant i que obren la porta a establir sinèrgies i compartir determinats serveis. Alguns dels principals camps en què es vol aconseguir una gestió conjunta seran el de l'habitatge, el medi ambient, les infraestructures, la salut pública, l'educació, la mobilitat, la comunicació, el coneixement, la salut, la cultura o els serveis socials.

Aquest acord és el resultat de diverses experiències prèvies que s'han desenvolupat entre aquests municipis i que han permès posar en marxa un servei de taxi conjunt, diverses línies d'autobús interurbanes, promoure els consorcis de Gallecs i el de la Televisió Digital Terrestre, així com el Govern Territorial de Salut.

Per la seva banda els municipis de Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles van constituir fa un parell d'anys la Mancomunitat de Galzeran, un organisme per promoure activitats i prestar serveis públics conjunts en les matèries on la gestió dels quals és més eficient a escala mancomunada.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article