Mayol viticultors, un petit celler del Priorat, preveu augmentar les exportacions als EUA en un 40%


Mayol Viticultors, celler català ubicat a Torroja del Priorat (Tarragona), preveu augmentar en prop d’un 40% l’exportació dels seus vins de la DOQ (Denominació d’Origen Qualificada) Priorat als Estats Units. El celler forma part de la plataforma Catalan Wines USA des de l’any passat, quan va tancar els primers acords amb importadors nord-americans que l’han portat a exportar, de moment,  el 18% de la seva producció als estats de Maryland, Florida, Virginia i Washington DC.

Lla plataforma Catalan Wines USA, és un servei impulsat per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació.

Mayol Viticultors comercialitza els vins negres Brogit i Torroja, el vi blanc Roser i el nou vi negre Glop en establiments especialitzats i a través del canal horeca. L’objectiu pel 2011, segons el gerent de la firma, Ricard Mayol, és “seguir treballant amb la plataforma d’ACC1Ó per tancar altres acords exclusius amb importadors que dominen territoris clau del país pel que fa al consum de vi, com són Texas, Califòrnia, Washington o Nova York, entre d’altres, i buscar nous mercats”.

Actualment, el volum de negoci en mercats estrangers representa gairebé el 80% del total que té l'empresa. El percentatge més alt d’exportació se l’emporten països europeus com Alemanya, Suïssa, Holanda i Dinamarca.

Segons Ricard Mayol, els mercats internacionals ofereixen moltes oportunitats per a un celler de mida petita, orientat a fer vins de gran qualitat a preus assequibles. Això es basa, sobretot, en el fet que “els importadors estrangers mostren molt d’interès en distribuir marques que, tot i que no les coneixen d’entrada, són d’alta qualitat i estan avalades pel segell DOQ Priorat”.

La plataforma Catalan Wines USA, creada el 2010, treballa amb 10 empreses vinícoles amb l’objectiu de facilitar-los l’entrada al mercat nord-americà, oferint solucions a les barreres logístiques i a la complexitat dels canals comercials del mercat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article