Discriminació salarial de les dones també a l'hora de cobrar la pensió


L'informe "La discriminació salarial", presentat pel sindicat UGT de Catalunya, evidencia que les desigualtats salarials entre dones i homes, també s'estenen a les pensions i les prestacions d'atur.

Demà dimarts es commemora el Dia Internacional de la Igualtat Salarial i el sindicat referma amb aquesta informe la necessitat manifestada anteriorment d'assolit la igualtat real entre homes i dones al mercat de treball

Les dones assalariades tenen un salari menor que els homes: a Catalunya, les dones guanyen un 26% menys que els homes. I amb l'edat, la bretxa salarial encara es fa més gran, fent-se encara més gran a la franja de 45 a 54 anys, en què les dones cobren un 28,2% menys que els homes de la mateixa franja d'edat.

Però, la discriminació salarial no és un fet exclusiu de la vida laboral de les dones. El menor salari durant els anys cotitzats significa, també, una pensió de jubilació menor per a la dona davant de la d’un home que ha realitzat una feina d’igual valor. A Catalunya, la pensió mitjana d'un home és de 1.010 euros mensuals, mentre que la de la dona se situa en 598 euros, és a dir, un 59,3% la de l'home.

I el mateix passa en el cas de la prestació contributiva per desocupació on la quantia mitjana reconeguda a homes beneficiaris d'una prestació contributiva per desocupació és de 29,84 euros diaris, la de les dones beneficiàries és de 25,35 euros diaris, és a dir el 85% de la quantia mijta dels homes.

El sindicat aprofita per reclamar polítiques socials vinculades a la protecció de les famílies que permetin la compatibilitat de la cura dels fills i familiar amb dependència i l'activitat laboral d'homes i dones.s.

Informe 'Dia Internacional de la Igualtat Salarial. La discriminació salarial'

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article