L'obesitat afavorida per la ingesta de begudes amb fructosa afecta més les dones


Les dietes no equilibrades i la falta d'exercici físic són els factors bàsics en l'increment de l'obesitat i altres malalties metabòliques en la societat actual. Des de fa temps, a més, l'elevada incidència de l'obesitat en els països més desenvolupats coincideix amb l'increment del consum de begudes enriquides amb fructosa, un potent edulcorant. Ara, un equip de la UB publica un estudi a la prestigiosa revista Hepatology que proporciona pistes clau sobre el mecanisme molecular per mitjà del qual la fructosa de les begudes podria alterar el metabolisme energètic lipídic i provocar el fetge gras i la síndrome metabòlica. L’estudi és dirigit pel professor Juan Carlos Laguna, del Departament de Farmacologia i Química Terapèutica de la Facultat de Farmàcia, director del Grup de Recerca de Receptors Nuclears Reguladors del Metabolisme Energètic com a Dianes Farmacològiques, i compta amb la participació de Núria Roglans, Laia Vilà, Mireia Farré, Marta Alegret, Rosa M. Sánchez i Manuel Vázquez-Carrera. En estudis epidemiològics en humans, l'efecte de la ingesta de begudes enriquides amb fructosa sembla que és més intens en les dones. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 2015 hi haurà uns 2.300 milions d'adults amb sobrepès i més de 700 milions patiran obesitat, una patologia que afecta cada cop més la població infantil. Font: Comunicació UB

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article