17 milions d'europeus estan afectats per alguna al.lèrgia alimentària


Les al.lèrgies alimentàries cada vegada són més presents en la població europea. En els últims 10 anys s'ha duplicat el nombre de menors de 5 anys que experimentaven algun rebuig a determinats aliments. En total 17 milions d'europeus pateix alguna al.lèrgia alimentària. L'Acadèmia Europea d'Al.lèrgia i Immunologia Clínica ha reunit aquests dies més de 600 experts a Venècia per tractar exclusivament d'aquesta mena d'al.lèrgies.

Per a molts dels afectats, un àpat a un restaurant qualsevol pot representar una crisi aguda només perquè la salsa tenia vestigis de llet o perquè el pastís de postre estava fet amb farina d'anous.

L'alteració del sistema immunològic és encara més dramàtica en el cas dels menors per les limitacions que això suposa. Per països, Grècia és el que té un percentatge més baix de nens afectats, un 1'7%. A l'estat espanyol la mitjana és d'un 4%, mentre que a França, Regne Unit, Holanda i Alemanya és d'un 5%.

El nombre més elevat d'al.lèrgies infantils està vinculat a la llet, els ous o els fruits secs.

Més a Todo Alergias

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Sophia Blasco Castell
1.

El sistema immunològic és molt sensible a l'estrès; moltes de les al·lèrgies milloren ostensiblement quan reduïm el nostre nivell d'estrès.

  • 1
  • 0

Comenta aquest article