Presenten a Centelles el programa "Activa't Caminant"


El programa es basa en les caminades com a principal exercici físic, i ha dissenyat dues rutes saludables per Centelles, una urbana, pel mig del poble i una ruta verda, que segueix el recorregut del riu.  L’Ajuntament de Centelles i l’Equip d’Atenció Primària de la zona han presentat el Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES),  obert a tothom, però principalment pensat per les persones sedentàries amb factors de risc cardiovascular.

Més enllà de promocionar l’activitat física, el Pla esdevé alhora una eina terapèutica que es prescriurà des de l’Equip d’Atenció Primària a tots els usuaris que ho requereixin.

El PAFES es dirigeix a totes les persones sedentàries amb factors de risc cardiovascular per tal que coneguin els beneficis físics i mentals de fer exercici físic i adquireixin l’hàbit de practicar-lo en la vida diària. L’objectiu del programa és millorar la salut i la qualitat de vida de les persones, proporcionant-los les pautes i consells necessaris per a la seva bona pràctica.

Més enllà de promocionar l’activitat física, el Pla esdevé alhora una eina terapèutica que es prescriurà des del CAP Centelles a tots els usuaris que ho requereixin.

Els metges i infermeres donaran consell sobre els beneficis de realitzar activitat física de forma regular i prescriuran el tipus d’activitat més adequada en funció de les condicions físiques de cada persona i de la patologia a tractar o prevenir.

La iniciativa impulsada pel Departament de Salut i  la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, té programades dues 'rutes saludables' per a tots els centellencs que es vulguin apuntar a fer caminades. Uns ruta verda per l’espai fluvial, de 2.000 metres de recorregut, i una ruta urbana de 2.800 metres pel mig del poble.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article