Presenten el primer carregador de mòbil únic


Catorze fabricants de mòbils i la Comissió Europea van presentar ahir el que ha de ser el carregador de mòbil comú: onechargerforall.eu compatible amb totes les marques.
Ara, els telèfons mòbils de diferents marques amb capacitat de transferir dades es podran carregar amb un mateix carregador. Els catorze signataris han acordat introduir el nou model al mercat europeu abans que acabi  2011.

Ahir, Bridget Cosgrave, directora general de Digitaleurope, la principal associació europea d’indústries de tecnologia digital, va presentar una mostra del carregador comú al vicepresident de la Comissió Europea i responsable d'Indústria, Antonio Tajani.

Arran de la publicació de les normes el desembre de 2010, els fabricants de mòbils ja poden introduir els canvis necessaris de disseny i comprovació dels carregadors amb la finalitat de garantir que els telèfons compatibles siguin segurs i interoperables.

La incompatibilitat dels carregadors de telèfons mòbils no és tan sols una incomoditat per als usuaris, sinó també un greu problema per al medi ambient. El més normal fins ara era que els usuaris que volien canviar de mòbil també haguessin de comprar un nou carregador, encara que el que tenien es trobés en bon estat.

Els fabricants signants del memoràndum són Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL mobile phones), Texas Instruments i Atmel.

L’acord es refereix als telèfons mòbils amb capacitat de transferir dades, és a dir, els que es poden endollar a un ordinador per intercanviar, per exemple, imatges, fitxers i música. Aquests mòbils són els que predominen ja al mercat. Els coneguts com a “telèfons intel·ligents” o smartphones en són un segment.

Més informació:

www.onechargerforall.eu/en/



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article