La pressió sobre els preus dels aliments avança i ja marca un nou rècord històric


Els resultats de gener han estat demolidors, així ho indica el darrer informe de la FAO (organització de l'ONU per als aliments i l'agricultura), que marca un augment del preu dels aliments en un 3,4% més que al desembre passat i ja superen els rècords als que es va arribar durant el 2008.

Aquesta vegada l'excusa afegida són els disturbis esdevinguts aquests últims dies als països àrabs, però la realitat és que el gener ha estat el setè mes consecutiu en què l'Index de Preus dels Aliments ha pujat, arribant als 231 punts.

El pitjor del cas és que les previsions dels experts mundials -també els que es van reunir a Davos durant aquest gener- és que la tendència als encariments seguirà.

El comissari europeu d'Agricultura, Dacian Ciolos, és partidari de discutir a escala mundial una solució davant d'aquesta efervescència dels preus. Addueix que el cost dels preus dels fertilitzants o del gasoil, també seguiran pujant, tot plegat no ajudarà gens a controlar la situació.

Països de l'Amèrica Llatina estan prenent mesures per a frenar la situació, és el cas de Guatemala que importa blat de moro amb aranzel 0 o d'altres com Puerto Rico que ha alertat que si no es controla la pressió dels preus pot patir escassedat en menys de cinc anys ja que per a satisfer la demanda ha d'importar entre un 80% i un 75% dels aliments que consumeix.

Més informació: FAO.org

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article