Yoigo, Orange i les Operadores de Mòbil Virtuals arrasen en portabilitat


L'últim desembre ha marcat un record absolut en el nombre d'usuaris de telecomunicacions que han canviat d'operadora. Segons dades de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, la telefonia mòbil manté molta vitalitat en les noves contractacions, amb xifres que superen les 400.000 noves línies només al desembre passat. En conjunt, al 2010 s'ha arribat als 56 milions de línies a tot l'estat. Però de tot aquest ball de xifres, se n'extreu que l'estabilitat de contractes client/operadora no és una pràctica habitual. Els abonats cada vegada tenen menys por a canviar de companyia i això es nota en els resultats anuals. Així, el darrer informe de la CMT mostra com les operadores que van finalitzar 2010 amb un saldo positiu de portabilitat van ser Yoigo (+472.000 abonats), Orange (+238.000) i el conjunt de les operadores virtuals que van superar els 83.000 que s'hi van passar. En canvi, el saldo negatiu va ser per Movistar (-221.000 abonats) i Vodafone (-573.000).

En el darrer trimestre de l'any, Orange ha captat gairebé la meitat de les noves altes de telefonia mòbil (46%), seguit de  Vodafone (22%), Yoigo (18%), les OMV (8'2%) i Movistar (4,3%).

Quant a les contractacions de banda ampla, el creixement manté una velocitat anual del 8,4%. Així, entre ADSL i cable, hi havia uns 10 milions de connexions en tot l'Estat.

La CMT assenyala que el creixement de la banda ampla ha estat empès en la major part pels operadors alternatius. L'ADSL vinculat a Telefònica, en canvi, només ha crescut un 3,8%.

Més informació CMT

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article