Saps amb qui et relaciones a la Xarxa?

Dia Europeu de Protecció de Dades: Els consumidors estan més connectats que mai, però amb la guàrdia baixa!



Coincidint amb el dia Europeu de Protecció de Dades, l'organització de consumidors BEUC convida a fer una reflexió sobre l'ús que es pot fer a través d'Internet de les nostres dades personals. La majoria dels consumidors no s'adonen que estan deixant "empremtes digitals ", no saben que les seves dades poden ser recopilades i encara menys, amb quin propòsit. Per això, la federació de consumidors europea demana a la CE l'enfortiment dels principis de transparència i minimització de les dades, l'establiment de normes de responsabilitat solidària entre les empreses i tercers i la introducció obligatòria de privacitat per defecte.

Aquests són només alguns dels escuts protectors que els consumidors necessiten per a poder navegar per la Xarxa i participar en Xarxes Socials sense conseqüències desagradables.

Segons l'Eurobarometre, el 68% dels europeus estan preocupats per la protecció de les seves dades personals i el 82% dels joves usuaris d'Internet no són conscients de com és utilitzada la seva informació personal, segons un altre estudi realitzat per la CE.

La Comissió Europea està revisant en aquests moments la Directiva sobre protecció de dades, per adaptar-la a l"era digital" que estem vivint. Beuc aprofita per demanar l'enfortiment del dret fonamental dels consumidors a la protecció de dades i de la privacitat a la vista dels avenços tecnològics que canvien el marc de les relacions personals i comercials.

L'aparició de les xarxes socials i l'ús de motors de recerca es basen en tecnologies de seguiment i han conduït a una proliferació sense precedents de dades de caràcter personal a disposició de tot el qui navegui per la Xarxa. Per això, l'entitat demana que en la revisió de la Directiva es tingui present aquest fet perquè els usuaris tinguin una major autonomia i protecció, per a generar-los confiança.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article