Santiago Niño Becerra: "La manca de liquiditat obliga les caixes a convertir-se en bancs"

Els impagaments d'hipoteques creuades els pagarem entre tots


En una entrevista a Jornal.cat el catedràtic d'estructura econòmica Santiago Niño Becerra considera que la conversió de Caixes en Bancs no significarà una pèrdua pels usuaris si bé els obligarà a fer les coses de manera diferent. El fet que les Caixes no puguin anar a buscar diners a accionistes els abocarà a una conversió per fer front a la crisi i a la manca d'ingresos. Els crèdits concedits han provocat que les caixes s'hagin descapitatlitzat i al contrari dels bancs no poden acudir als mercats financers i fer una ampliació de capitals.

Santiago Niño Becerra comenta en l'entrevista que un altre dels efectes de la conversió de les caixes en bancs serà la reducció d'oficines i de personal, passant a ser un model d'entitat financera més similar al que hi ha en d'altres països europeus, menys oficines, però més grans. Quant a l'augment de morositat i l'aflorament d'hipoteques creuades -hipoteques contractades per diverses persones alhora-, que han comportat que una única persona hagi contret compromisos de fins a 2 milions d'euros, Santiago Niño Becerra considera que al final, els impagats de les hipoteques creuades els haurà d'assumir l'estat, el que representarà que es pagaran amb els impostos del conjunt de la ciutadania. Vídeo-entrevista de Jornal a Santiago Niño Becerra (24/01/2011)

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

desconfiada
3.

Em pregunto si tot aquesta pressió sobre les caixes vol dir que els bancs espanyols van bé?

  • 0
  • 0
Enric
2.

Les caixes abandonen l'obra social i seran com un banc més. I també perderan la identitat. I vinga llenya contra la descentralització !

  • 0
  • 0
cuadecuc
1.

En aquest pais s'estan aprovant unes reformes brutals i els ciutadans no podem dir ni mú.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article