La música i la dopamina


Un estudi evidencia que escoltar música que ens agrada fa que el nostre cos alliberi dopamina. Una substància química present al nostre cos, l'increment de la qual fins ara s'havia associat al menjar, les relacions sexuals o a obtenir diners. L'equip d'investigadors de la universitat  McGill (Montreal) que han elaborat l'estudi fa èmfasi en la demostració que la música, tot i ser una activitat abstracta, ens pot fer sentir un plaer similar al que ens aporten estimuls biològics més bàsics.

"L'estudi demostra  que la música està vinculada amb els nostres sistemes de recompensa més profunds", afirma davants dels resultats Vicky Williemson, psicòloga musical del Godsmith College de la Universitat de Londres. L'experta explica que els estudis elaborats fins ara encara no han respost al per què de la importància que té la música per a l'ésser humà.

Per fer les proves, els investigadors van comptar amb la col.laboració de 217 voluntaris als quals van fer escoltar peces musicals -només instrumentals-. Registrant en escaners de tomografia combinats amb ressonància magnètica, van fer escoltar, intercalades, peces que els produïen plaer, amb d'altres que els eren indiferents. El màxim punt d'alliberament de dopamina es produïa quan els participants sentien una esgarrifança de plaer en escoltar la música. Per a l'estudi es van tenir en compte d'altres factors com el ritme cardíac, la conductivitat de la pell o la respiració.

Estudi publicat a Nature Neuroscience


Target health Global

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article