Els preus de pisos a Girona continuen pujant entre un 20 i un 30%


Diari de Girona destaca avui a portada l'Estudi de Preus del Mercat presentat ahir pel Gremi de Promotors de Girona i pel Col·legi d'API. De les conclusions se n'extreu que hi ha "desacceleració" però molt menys de la vaticinada pels experts. A la ciutat de Girona, els increments anuals continuen entre el 20% i el 30%, segons el barri, però promotors i Api, asseguren que la demanda de pisos esta molt per damunt de l'oferta fet porta a pensar que els preus seguiran creixent. A banda de la intensa activitat immobiliària en segones residències els autors de l´estudi indiquen el reequilibri territorial de Catalunya que comporta la descongestió de l'àrea metropolitana de Barcelona, afectarà directament les comarques gironines com ja esta passant ara amb les de Tarragona. Segons Josep Donés, Secretari del Gremi de Promotors, es comença a detectar la dificultat per abastir les necessitats reals d'habitatge per motiu dels elevats preus i lamenta que els preus que fixa l'administració per a l'habitatge social no són assumibles pels constructors i promotors, titllant-los de "no realistes". Els promotors, segons el diari, van enumerar alguns dels punts en que estan en disconformitat amb la nova Llei de l'Habitatge. Consideren que en els sòls públics s'haurien d'adjudicar els habitatges entre tots els inscrits al registre de sol·licitants i, en el cas de sòls privats, s'hauria de vendre únicament i exclusiva a inscrits en el registre, però als que lliurement volguessin els habitatges, i els els vengués el promotor. Els promotors gironins també van reivindicar la reinstauració del termini màxim de protecció en 30 anys, amb la possibilitat de desqualificar si es retornen els ajuts amb interessos.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Guillem
1.
Aquest és un altre exemple de sobreprotecció de les persones respecte el medi que ens envolta. Els virus han existit sempre i sempre existiran. Això de la desinfecció, l'assèpsia i la prevenció total, és contraproduent. El sistema inmunitari ha de treballar i acostumar-se a lluitar i suportar les més diverses infeccions que ens puguin arribar al cos.
A més, els virucides tenen un efecte mediambiental. Quin efecte tenen tones i tones de mocadors amb un virucida impregnat? Per evitar-nos un simple refredat podem alterar la flora i fauna d'una regió!!
  • 0
  • 0

Comenta aquest article