"Hem creat un portal per distribuir la nostra carn, anem de la granja a la ciutat"

Joan Duranoc -Granja Ramonic- productor de carn de porc ecològica


A l'explotació Ramonich, situada a la Vall d'en Bas, hi treballen en Joan Duranoc i la seva família. Fa uns anys van decidir canviar-se a la producció ecològica i el seu principal dubte era la salut dels animals davant la impossibilitat d'utilitzar antibiòtics. Actualment, aquesta preocupació s'ha esvaït ja que, al tenir més espai i viure més tranquil•lament, els animals gairebé no pateixen malalties.

La raça que crien és d'origen alemany i la van escollir per les seves dots maternals. Han optat per un sistema de cria innovador on una truja i els seus garrins conviuen amb altres famílies durant els primers mesos de vida dels petits. Després se'ls separa de les mares però els garrins es mantenen a la mateixa quadra durant un temps, això fa que hi hagi menys aldarull.

Pel que fa a la comercialització, des de la Granja Ramonich han optat per la venda directa a través del portal Ecocity.cat, que han promogut ells mateixos. Tot i que actualment la distribució es fa sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona, volen obrir-se a altres zones. El portal també és una plataforma per vendre altres productes de la Garrotxa i la província de Girona, com la vedella de Mas El Boscà Nou o conserves de Can Maia.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article