Tres propostes pels que encara no han decidit les vacances


Hem contactat amb Àlex Pàmies, d' Eurovacances, una agència de viatges que fa vint anys que treballa dissenyant els viatges que ofereix. Amb seu a Granollers, Barcelona i Girona compta amb una bona xarxa de corresponsals i guies als països de destí. Li hem demanat que ens faci tres propostes, variades, per als viatgers que encara no han decidit el destí de les vacances.

Miquel Pàmies, creador d’Eurovacances, després de molts anys d'ofici de guia, durant el quals va recórrer el món d’una punta a l’altra, va decidir iniciar el camí cap a una nova manera d’entendre els viatges. Itineraris cuidats fins al mínim detall, desaparició de les excursions facultatives, menús seleccionats, bons hotels, guies experimentats i un programa exclusivament en català, van conformar el que en el seu moment s’anomenà Un nou estil. Un estil que s'ha anat mantinguent aquests 20 anys que acumula d'experiència.

Tres destins: Bulgària, Brasil i l’Antàrtida, han estat els seleccionats per la seva accessibilitat, per l'exotisme i per la seva singularitat, respectivament. Us adjuntem una mica d’informació per fer venir salivera, algunes recomanacions i els preus. Totes les excursions, totes les visites i tots els àpats, estan inclosos a l’import final del viatge, de manera que l’interessat sabrà per endavant el que li costaran les vacances.

Una proposta propera i econòmica: Bulgària

Al món hi ha països que s’han convertit en porta d’entrada a continents diferents gràcies a la seva situació geogràfica. Països com Bulgària, situada a cavall entre Orient i Occident, n’és un bon exemple, n’hi ha prou amb mirar el mapa per entendre el perquè.
“... la situació geogràfica ha determinat tota la història del territori. Quan encara es deia Tràcia, feina van tenir els romans per doblegar-la; els bizantins en van fer el cor de l’Imperi Romà d’Orient”
Bulgària, situada a l’extrem sud-est d’Europa, és el camí natural que porta a Àsia. El punt de pas obligat és l’estret del Bòsfor, que avui controla Turquia, però el darrer país occidental de l’estret és Bulgària. I aquesta situació geogràfica ha determinat tota la història del territori. Quan encara es deia Tràcia, feina van tenir els romans per doblegar-la; els bizantins en van fer el cor de l’Imperi Romà d’Orient; i els turcs otomans el pont que els va portar al cor d’Europa. Entre uns i altres, van arribar els tracis, els búlgars i els eslaus, van coronar-se els primers tsars i va néixer més d’un imperi efímer.

I tots, absolutament tots, hi van deixar la seva empremta. Es van aixecar castells, fortificar ciutats, construir mesquites i consagrar esglésies i la cultura búlgara es va enriquir amb el millor de cada societat. Tanta història, no passa en va. Els imperis van i venen, però en queden els monuments. I a Bulgària, d’imperis n’hi ha hagut molts i de monuments encara més. El que us proposem és un recorregut per l’impressionant patrimoni monumental i paisatgístic de Bulgària. Visitarem Sofia i Koprivshtitsa, passejarem entre les runes romanes i les mesquites turques de Plovdiv, entrarem al Castell de Tsaravets a Veliko Ternovo, recorrerem les profundes valls dels Balcans fins al monestir de Rila i, sota el cim del Musala, veurem el palau d’hivern del rei Simeó II.

Dates de sortida 2006: 01 de juliol i 05 d'agost.
Preu per persona en habitació doble: 1.660 Euros. (IVA inclòs).
Documentació: Passaport vàlid amb un mínim de 6 mesos de vigència en el moment d’entrar al país Recomanacions: Portar paraigües i una motxileta. Tenir en compte que fora dels comerços turístics les targetes de crèdit tenen un ús limitat.

Brasil, un gran viatge
“... I és que al Brasil tothom viu amb la sensació de què la fortuna s’amaga sota els peus i que només cal aixecar la catifa per descobrir-la en algun racó”
Les cascades més espectaculars, la selva més impenetrable, els rius més cabalosos, les platges més famoses, el carnaval més desenfrenat, la societat més cosmopolita i els futbolistes més cobejats. I, perquè no, la gent més optimista. I és que al Brasil tothom viu amb la sensació de què la fortuna s’amaga sota els peus i que només cal aixecar la catifa per descobrir-la en algun racó. I no hi ha dubte que molts brasilers l’han trobada, com tampoc no hi ha cap dubte que són molts els que encara la busquen. Els que han tingut sort han fet de les grans ciutats del país, la primera potència tecnològica d’Amèrica Llatina, del luxe, una manera de viure i del Brasil, el millor jardí del planeta. Els que encara la busquen, en canvi, han convertit els territoris inexplorats de l’oest, amb la darrera frontera, el país, amb un mapa del tresor i els rius, amb una mina inesgotable.

Però, tot i les diferències, hi ha coses en les que tots els brasilers estan d’acord: la fe cega en el futur del país, l’amor profund cap a la seva terra i el convenciment absolut de què no hi ha al món un lloc millor per viure. El que us proposem és comprovar-ho. Visitarem la ciutat mestissa de Salvador de Bahia, el poble colonial de Parati, la megalòpoli de Sao Paulo i la desenfrenada Rio de Janeiro, pujarem al Pâo d’Açucar i al Crist Redemptor del Corcovado, ens abocarem als abismes aquosos de les cascades d’Iguaçú i navegarem els ràpids fins a sota mateix dels salts d’aigua, recorrerem la carretera transpanteneira camí de les zones més inexplorades del Mato Grosso, pescarem piranyes envoltats de caimans, ens banyarem a les aigües cristal•lines d’Angra dos Reis, passejarem sobre la sorra blanca de Copacabana i, acompanyats d’una caipirinha, decidirem si el Brasil és o no el paradís a la Terra.

Dates de sortida 2006: 07 d'agost i 04 de setembre.
Preu per persona en cambra doble mes d’Agost: 4.360 Euros (IVA inclòs)
Preu per persona en cambra triple mes d’Agost: 4.140 Euros (IVA inclòs)
Preu per persona en cambra doble mes de Setembre: 4.285 Euros (IVA inclòs)
Preu per persona en cambra triple mes de Setembre: 4.125 Euros (IVA inclòs)
Documentació:Passaport vàlid amb un mínim de 6 mesos de vigència en el moment d’entrar al país. Vacunes: recomanem visitar un centre de medicina tropical abans de fer el viatge Recomanacions: gorra i protector solar, repel•lent anti mosquits i una motxileta

Un destí únic: l’Antàrtida

De mites geogràfics n’hi ha hagut molts, però pocs de tant llegendaris com el de Terra Australis Incògnita. Els filòsofs grecs ja en parlaven fa 2500 anys; 700 anys més tard, el geògraf d’Alexandria, Claudi Ptolomeu, la situà al mapa i al segle XVIII el capità James Cook encara la buscava perquè mai no l’havia vist ningú. El continent blanc era tant esquívol com les Fonts del Nil o les Muntanyes de la Lluna.
“De mites geogràfics n’hi ha hagut molts, però pocs de tant llegendaris com el de Terra Australis Incògnita”
Però, com no podia ser d’altra manera, l’Antàrtida va acabar apareixent i per aquelles paradoxes que de vegades té la història, qui la va descobrir era un mariner que no la buscava. I, és clar, ningú no se’l va creure, fins al punt que William Smith hi va haver de tornar quatre vegades abans no comencessin a fer-li cas. Que allà a baix hi havia gel, ja s’ho imaginava tothom, però el que ningú no s’esperava és que n’hi hagués tant. Haurien de passar cent anys abans que els exploradors recopilessin forces per entrar a l’interior del continent i convertissin l’Antàrtida en la darrera frontera del planeta.

Les aventures d’Amundsen, d'Scott i de Shackleton inspirarien als lectors de mig món, la cursa pel Pol Sud assoliria proporcions llegendàries i els seus protagonistes es convertirien en els personatges més coneguts de l’època heroica. No en va, havien gosat desafiar el continent més fred, més sec i més ventós del món, amb els icebergs més grans, les glaceres més llargues i les esquerdes més profundes. Eren, en definitiva, els pioners del lloc més extrem i més espectacular de la Terra. Avui, l’Antàrtida és encara el lloc més extrem i més espectacular del món. Però, a diferència de fa cent anys, ara s’hi pot anar amb totes les comoditats. El que us proposem és un viatge únic que no deixa indiferent a ningú. Anirem fins a Punta Arenas, visitarem les Torres del Paine, navegarem pel canal de Magallanes i desembarcarem al cap d’Hornos. Allí posarem rumb al sud, travessarem el passatge de Drake i arribarem a la Península Antàrtica. Visitarem bases científiques i estacions baleneres abandonades, veurem albatros de quatre metres i pingüins de dos pams, esquivarem icebergs grans com el vaixell i ens resguardarem sota les muntanyes serrades de la costa i, amb l’emoció dels pioners, desembarcarem al Setè Continent i trepitjarem la darrera frontera del planeta.

Sortida 2006: 15 de Novembre.
Preu per persona en camarot doble: N2: 7.700.- Euros (IVA inclòs) P2: 8.000.- Euros (IVA inclòs)
Documentació: Passaport vàlid amb un mínim de 6 mesos de vigència en el moment d’entrar al país Taxes per entrar al país: comptar aproximadament $20 USD a pagar a l’aeroport de Buenos Aires. Recomanacions: o Crema solar amb factor de protecció superior a 30 o Ulleres de sol amb vidres d’alta protecció o Prismàtics. o Motxilleta amb funda protectora per la pluja. o És molt recomanable portar alguna cosa pel mareig.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article