"Els governs han de posicionar-se al costat del ciutadà"

Montserrat Serrano Advocada membre del Col.lectiu Ronda


El 22 de febrer passat es va constituir a Barcelona la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, una agrupació que, amb el suport del Col.lectiu d’advocats Ronda, clama per donar a conèixer la situació dramàtica que viuen nombroses famílies que no poden fer front a la hipoteca.

Modificar l’actual sistema bancari en què les entitats estan taxant el valor dels pisos per sota del que es va pagar en el moment de compra, reconèixer el fracàs de la “moratòria ICO” que en realitat ajorna el problema i, alhora, augmenta els interessos o que l’administració recompri els pisos als propietaris que no puguin fer front a la hipoteca per a reconvertir-los en habitatges de lloguer, són algunes de les propostes de la plataforma per sortir de la situació.

Hem parlat amb Montserrat Serrano, advocada del Col.lectiu Ronda, que planteja l’agrupament i la mobilització dels afectats com a única solució perquè es visioni l’abast extraordinari que esta tenint aquest problema entre les capes socials més nombroses. “Els governs han de posicionar-se al costat del ciutadà. Les mesures anticrisi dissenyades per les administracions no aporten solucions reals”, conclou.

Col.lectiu Ronda és una cooperativa de treball associat que assessora des de fa 35 anys les capes socials més febles. En un principi es va especialitzar en temes laborals, però amb els anys s’ha anat adaptant a les noves necessitats socials com la problemàtica al voltant de la gestió de permisos d’immigració, dret matrimonial i separacions, procediments hipotecaris o desnonaments.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article