"En la mesura que es pugui hauríem de seguir consumint amb normalitat"

Joan Roca Xef del Celler de Can Roca


Joan Roca, és un dels noms amb més prestigi de la cuina catalana -dues estrelles Michelin-. Conegut arreu del món gràcies a la creativitat de la cuina d' El Celler de Can Roca, de Taialà (Gironès), ha arribat al punt que un 70% de la seva clientela és estrangera . En aquesta entrevista ens explica els seus hàbits de consum, la importància de comprar productes de la zona i l'aposta per l'alimentació ecològica que cada dia adopten més consumidors, gràcies a una major consciència d'una bona alimentació. També destaca que la formació professional dels cuiners és una de les millors respostes per als moments difícils, alhora que reconeix que la crisi, totalment real, també té un petit factor psicològic.

Roca explica que afortunadament el seu és un sector on la falta de liquiditat no afecta tant " ja que tenim la sort que el client menja i paga, la relació amb el client és molt immediata".

Quant al Fòrum Gastronòmic que el dia 21 s'inaugura a Girona, Roca pensa que serà una eina molt valuosa per donar difusió d'allò que es fa aquí a través de la premsa internacional. A més, tot el col.lectiu de joves cuiners que tenim a les nostres comarques es podran donar a conèixer i mostrar les innovacions.

Aquesta entrevista és una col.laboració de JORNAL.CAT i SIEStv

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article