Alter Cola, la Cola Catalana projecta nova planta al Montseny

Fa només tres mesos que ha sortit al mercat i ja s’ha convertit en un fenomen social. En ser de producció artesanal i limitada -400 caixes per setmana- la planta elaboradora actual a Argelers (Catalunya Nord) s’ha fet petita i el promotor esta cercant un altre punt on elaborar-la “en algun indret emblemàtic” que tingui una aigua de qualitat, potser en alguna de les poblacions properes al Montseny, afirma el distribuidor. El seu nom s’ha estès com un llampec: Cola Catalana, Cola Lliure, Alter Cola, gairebé tots els diaris econòmics de l’Estat n’han parlat aquestes darreres setmanes. I, el que és més sorprenent, al seu darrere no hi ha cap dels noms associats als grans capitals que empenyen l’economia, només un petit empresari distribuidor amb idees i empenta. Parlem amb Ramon Carner, un rostisser de Sant Feliu de Condines, propietari d'Apats Food que va comprovar en trobades amb altres empresaris que, al contrari del que havia passat en diferents indrets, en aquest país no existia cap altre versió de la coneguda Coca Cola americana. Es va posar mans a la feina i ha donat a conèixer una fórmula que ha impressionat als que l’han provat “amb la comparació surt guanyant” diuen molts.

-Ara que la coneix força gent, com tenim la distribució?

Ara és en procés d’organització per arribar a tot Catalunya. Pensa que la comercialització es va iniciar el gener passat i de moment tenim un parc de 9 vehicles per arribar a totes les comarques i una plantilla de 25 persones. Les úniques zones on encara no som presents són les del delta de l’Ebre. Tot i així, ara hem entrat en una segona fase en la que contactem amb petits distribuidors per zones. Alguns dels que ja tenim relació són ubicats a Sant Celoni (Joan Costa), a Osona (Paradeda), a Igualada, Lleida i així fins a crear una xarxa que pugui abastar una distribució de qualitat.

Ramon Carner promocionant la Cola Catalana
-Els establiments on podem trobar Alter Cola

Generalment són espais no associats al gran consum: Xarcuteries, cellers de vins, bodegues, botigues de delicatessen. La cola catalana és un producte que pretenem que vagi associat a la qualitat.

-Per promoure la cola catalana s’acosta una data molt llaminera…

En aquests moments estem fent la promoció de Sant Jordi. Es tracta que els establiments que hi estiguin disposats els oferim un metre de senyera i un rètol per col.locar en un lloc ben visible on es conmini a celebrar St. Jordi amb un llibre, una rosa i un aperitiu amb la cola catalana.

-Apart d’assolir una distribució fluïda del producte, quins projectes té a curt termini?

Bé, actualment es fa una fabricació limitada a 400 caixes per setmana. La planta que en aquests moments funciona en societat a Argelers no pot tenir gaire ampliacions i s'esta plantejant buscar un indret dins del principat per ubicar-hi una nova planta de producció. Calculem que al ritme actual el proper setembre ja serem al límit de producció, per això cal trobar aviat un lloc adequat. S'ha pensat que seria interessant una zona on l’aigua sigui de qualitat i que al seu temps sigui un lloc emblemàtic. L’àrea del Montseny reuneix les dues condicions i potser serà en alguna de les poblacions de l’entorn.

-L’envasat és sempre en vidre?

Si, el que més s’utilitza són les ampolles de 33 cl de vidre retornable, conserva molt més el sabor tan peculiar de la cola. Encara que en aquests moments no podem competir amb la distribució de l’altra cola si que crec que ho podem fer amb qualitat. Volem oferir un producte artesà i de proximitat.

-Alguna anécdota o curiositat que hagiu viscut des del llançament d’Alter Cola?

El que ha estat sorprenent ha estat la receptivitat que ha tingut el producte. Depassa la que pugui tenir un refresc de per se, ha estat un fenomen social. Només t’he de dir que una parella de Granollers que es casa el proper maig fara el convit amb Cola catalana, que hi ha escoles que han fet la comanda per la festa de fi de curs, que una discoteca organitza la festa de la Cola Catalana o que en la festa nacional d'un partit català aquest 11 juny a St. Just Desvern ens han ofert un estand. L’acollida del refresc ha arribat al punt que l’establiment que tenim a Sant Feliu de Codines s’ha convertit en un centre de peregrinatge, ve gent que el diumenge el dedica a fer una excursió per comprar la cola catalana.

La Cola Catalana es fabricarà a Catalunya
La campanya de llançament a França també ha fet servir la ironia com es pot comprovar en aquest portal que envia virtualment una galeta pretzel a la Casa Blanca.
Marta
1.

Molt bona, jo la compro al Bon Preu del meu poble.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article