Priorat Natur ven les delicies de la comarca a tot el món


Foto: Mónica Valdivieso


Priorat Natur va ser fundada per dos joves prioratins, Xavi Buil i Xavi Fuster, ara fa deu anys. L'objectiu era produir i comercialitzar productes artesans d’alta qualitat. Priorat Natur va començar fent ametlles i avellanes garapinyades en una casa particular, les vendes es feien a Catalunya i Madrid. En pocs mesos es va inaugurar la primera fase de l’obrador de ‘Cal Quico’ a Pradell de la Teixeta i amb ell es va ampliar la gamma de productes introduint-hi les olives, les nous encaramel·lades, l’oli d’oliva, les mels, el vi, el vermut, el codonyat i les melmelades. Mica en mica, va anar introduint els seus productes als països de l'eurozona i a EEUU. Actualment tenen representació a més de 14 països i ven els seus productes en botigues especialitzades i restaurants de qualitat.

Mónica Valdivieso, és una de les quatre persones que tiren endavant aquesta empresa que comercialitza els productes del Priorat amb tota la seva exquisitesa.













L'empresa cuina, envasa i etiqueta els productes de la collita. "A Pradell tenim les oliveres de les que elaborem l'oli i les olives en conserva" explica Mónica. Les olives més boniques i grans seran per fer en conserva, les arbequines per elaborar l'oli Neus Especial, el primer oli, molt valorat pel seu sabor potent. De la relació amb la bodega (Buil&Giné) en sorgeix el vermut " a principis de primavera el treiem de les botes, el vi blanc i la infusió d'herbes aromàtiques que contenen ja és a punt d'embotellar".

Tota aquesta gamma de productes d'alta qualitat implica molta eficàcia en tots els processos d'elaboració "L'Anna s’encarrega de les tasques de màrqueting i també d'aportar les darreres idees, per exemple, la novetat d'enguany: els fruits secs garapinyats amb xocolata".

Però a l'obrador la feina es reparteix al llarg de tot l'any "A l'estiu fem les confitures, a la tardor comencem amb la conserva d'oliva i l'oli, ara (març) estem garapinyant i fa dos mesos feiem la carabassa i el cabell d'àngel. Anem fent durant tot l'any, només per Nadal hem de dedicar més hores per allò de preparar els lots per les empreses. Una feina que s'ha d'acabar en unes dates molt concretes".











Foto: ......


Però la Mónica fa incís en què el procés de producció segueix els paràmetres tradicionals, confitures a base de fruita i sucre. Res de conservants, tal com es feia antigament. La mare d'un dels emprenedors, Maria Giner, era molt aficionada a potinejar a la cuina, fer garapinyats, codonyat, confitures... Tenien terres i feien les conserves per tradició. Només va caler la xispa i l'empenta de dos joves de 22 anys per transformar aquell treball artesanal en una producció valorada a diferents països del primer món. "Durant els primers mesos vam començar a experimentar a la cuina de casa" diu Giner, "feiem melmelada de cabell d’angel, garapinyat, puré de poma…" Tot seguit va venir l'obrador a Pradell i ara ja projecten construir una nau a Falset.










Foto: ......


Els seus productes els podem trobar en botigues de delicatessen, però Priorat Natur també ofereix l'opció de comprar els seus productes a través d'Internet, es pot fer el pagament a través de targeta, contra reembossament o bé en el moment de lliurament de la comanda. El cost del transport a tot l’estat és de 6 € i el termini de lliurament es pot allargar entre 2 i 4 dies.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article