ECO.SI la primera fira ecològica de Girona


Emmarcada dins de la setmana Dies d’Ecologia que organitza l’ajuntament de Girona, els dies 10 i 11 de juny se celebrarà la fira de la cultura ecològica ECO.SI, la primera de grans dimensions a les comarques gironines. Hem parlat amb Xavier Peris, promotor del certamen i director de la revista Ecoespai que des de fa gairebé tres anys es reparteix gratuïtament a molts punts de Catalunya “ i ara ja a punts de València, Illes Balears i Andorra” afegeix Peris, que aprofita per subratllar la nota diferencial d’aquesta nova fira amb la resta d’ecològiques que s’organitzen a Catalunya “vol ser la fira trans-fronterera, una fira pont amb la Catalunya Nord”.

És per aquest motiu que comptarà amb un 15% d’expositors procedents d’aquelles terres que oferiran bàsicament productes biològics frescos, carn, verdura, fruites i, com és d’esperar, tampoc hi faltaran estands on comprar productes excel•lents a França com són els vins i els formatges. Entre els expositors procedents de la Catalunya nord també ha volgut ser-hi present la prestigiosa cadena francesa de supermercats Biocop, de llarga tradició en la comercialització de productes respectuosos amb la salut i el medi.

L’espai on s’han instal•lat els més de 100 estands que allotjarà el certamen són a la plaça de les Botxes, en els jardins de la Devesa. Un entorn d’ombres generoses que seran d’agrair aquests dies pre-estiuencs. Els assistents podran gaudir d’un agradable apartat sota els plataners de la Devesa on s’instal•larà el bar i també taules per fer un l'eco-picnic amb els productes que triïn els visitants entre l’oferta que trobaran dels diferents expositors. “en l'apartat d'alimentació tindrem també un estand on degustar pernil de jabugo ecològic” afegeix Peris “i el Drap Art un peculiar mercat d’objectes de disseny fets amb peces reciclades”,...a més, es clar, dels apartats destinats a temes més tradicionals dins del mercat ecològic com són les darreres possibilitats en energies renovables, bicicletes elèctriques, bioconstrucció o teràpies naturals.

L’entrada al recinte és gratuïta i s’organitzaran tallers, conferències i actuacions a les dues carpes instal•lades en un espai annex (podeu clicar a dissabte o diumenge per tenir-ne més informació). Dins del mateix recinte el dia 10 al vespre es farà la festa de celebració dels 25 anys dels Naturalistes de Girona (ANG) amb música i actuacions en viu que van des de jazz, blues, rap fins a dansa oriental.

ECO.Si es prepara davant del tret de sortida aquest cap de setmana centralitzant tota la informació i totes les novetats de les firmes d’arreu de l’Estat que han volgut arribar directament al públic de les comarques gironines. “Començar sempre és una aposta arriscada”, ens comentava Peris, “però estic molt sorprès de la resposta dels que participen, especialment si tenim en compte que les primeres vegades sovint desperten un cert recel a l’hora d’apuntar-s’hi”. Podem dir doncs, que ha nascut una fira que pretén ser punt de trobada i d’intercanvi entre productors, elaboradors i especialistes mediambientals de les dues bandes del Pirineu. De l’acceptació que tingui entre el públic que la visiti en dependrà la seva continuïtat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article