Com superar el Nadal sense un daltabaix econòmic

Aprofitant la presentació del llibre del periodista Josep Maria Ureta Economia de Butxaca, a Quinspreus hem volgut preguntar i demanar a l'autor una sèrie de consells per afrontar amb èxit aquestes festes.

1. Què hem de fer per no ser tan consumistes aquests dies?

Saber no ser-ho al llarg de l’any. Ningú pot pretendre ser responsable durant onze mesos i deixar de ser-ho durant quinze dies. És impossible donar consells a qui habitualment és compulsiu en les seves compres. Però si les persones compulsives em volen escoltar, cosa que dubto, els puc donar alguns consells pràctics: --que planifiquin les seves compres amb paper i llapis. Que determinin prèviament, per exemple, quins regals volen comprar per a cadascú. O quanta gent vindrà a dinar o sopar i què els donaran. --que no comprin ni a la primera, ni a la segona ni a la tercera. Si ja se sap què es vol, només queda triar i comparar preus. Saber administrar el temps es saber rumiar, tranquil·lament, què es vol. I un cop decidit, buscar-ho al millor preu. Amb decisió.

2. Com podem arribar amb la butxaca sanejada al final del mes de gener?

El meu consell és que qui no se sàpiga contenir agafi una part dels diners del compte o llibreta –o sigui, la paga extra-- i els passi a qualsevol compte d’estalvi a un o dos mesos. Ho trobaran a la banca electrònica (ING, etcètera). D’aquesta manera no podran gastar aquests diners i a sobre els en donaran una mica més a finals de gener.

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article