Ecoteca, la botiga de productes ecològics on line


La compra d'una àmplia varietat de productes ecològics on line ja es pot fer des del desembre passat a través de l'Ecoteca, on trobareu un disseny atractiu i ben estructurat que permet al visitant triar entre més de 800 productes biològics. Una botiga que porta productes naturals, amb aval ecològic i de comerç just directament dels productors a casa vostra en poc més de 24 hores.

Els fundadors, Sergio, Olga i Jordi tenen experiència en la comercialització d'aquests productes, atès que primer van formar part, durant anys, d'una cooperativa de consumidors ecològics que agrupava més de 20 famílies del barri de La Verneda, totes motivades per la traçabilitat dels productes; és a dir, per conèixer l’origen, el procés d’elaboració i les condicions laborals de qui hi treballa.




Arribat a aquest punt, els tres emprenedors van decidir crear l'Ecoteca amb la intenció de consolidar un tipus de consum tot ajudant els petits productors i oferint productes socialment responsables. Així, el producte 'estrella' més demandat pels clients és la cistella ecològica que setmanalment s'omple de verdures i fruites de temporada que l'Ecoteca trasllada a domicili, de manera gratuïta, si el client és de Barcelona ciutat i si la compra supera els 40 euros.










Si preferiu veure els productes abans, olorar, passejar, triar directament podeu passar per la botiga amb el mateix nom que es va inaugurar uns mesos abans que la virtual. La botiga física d'Ecoteca és en funcionament des del maig passat al carrer Portugal 2-4 del barri de La Sagrera.

En Jordi Hernández, un dels socis, ens comenta que de moment els barris on tenen més clients són els de la Vila Olímpica, Gràcia o la zona de La Maquinista, però cada dia tenen més demanda des de tots els racons de la ciutat. Les comandes del cap de setmana arriben a domicili del client entre dimarts a la tarda i dimecres. I la factura es paga a través de targeta, reembossament o fins i tot, algun client ho fa a través de pagaments mensuals. Els pagesos subministradors dels productes són de Lleida i Girona. En la tria dels productes es té preferència per petits productors i de proximitat: Els ous són de la granja Mas Pons de Bigues i Riells, els iogurts i làctics de Mas Claperol (Sant Feliu de Pallarols), moltes de les conserves són de Can Valls (Vilanova de Bellpuig) i tofu i llavors de Briogrà.












L'Ecoteca té previst ampliar el servei a tot Catalunya, però de moment els cal programar recursos en funció de les demandes que puguin venir d'altres comarques, són conscients que el servei encara és molt recent, val més creixer a poc a poc i donar qualitat. De moment hi ha tímides incursions en servir altres comarques, al Maresme ja es fa però per optar al transport gratuït la compra ha d'arribar als 70 euros. Una fórmula alternativa que apliquen en alguns casos i que ha estat fruit de les propostes dels mateixos clients, és el trasllat de la comanda al lloc de treball si el client es desplaça d'altres comarques per treballar a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article