Taula rodona: 'Ús fraudulent d'additius en tonyina'

  • Av. República Argentina, 21
    Barcelona

Organitza: ASSOCIACIÓ DE VETERINARIS i HIGIENISTES DE CATALUNYA -AVHIC-
Taula rodona: “Ús fraudulent d’additius en tonyina”.
La tonyina, des de sempre present en la nostra gastronomia, ha esdevingut un dels peixos més
populars i àmpliament consumits a casa nostra, tant de forma tradicional o com arrel de la gran popularitat de la
cuina japonesa.
Espanya ocupa un lloc important a nivell mundial en el negoci de la tonyina: setè país a nivell de captures, amb
més de 180.000 tones de tonyina exportades i 200.000 tones importades anualment, a banda de de ser el
segon productor mundial de conserves.
L’any passat, una intoxicació alimentària que va afectar més de 150 persones va donar a conèixer un frau
alimentari basat en l’ús d’additius no autoritzats en la tonyina, un tema ja conegut en el sector de la pesca i
perseguit per les autoritats de control oficial nacionals  i europees.

Quin objectiu tenen aquestes pràctiques? Des de quan es fan servir? Hi ha un ús fraudulent en la denominació
de venda d’aquests productes? Quins additius estan permesos i quins no? Quina ha de ser la feina de
l’administració en aquest àmbit?


Aquestes i altres qüestions són les que us proposem debatre en la propera taula rodona organitzada per AVHiC (l’Associació de Veterinaris i Higienistes de Catalunya) i a la qual us convidem a participar.


Hi intervindran:
Sra. Montserrat Ramoneda Montagut.
"Control oficial i riscos en tonyines tractades amb additius"
Servei de Control Alimentari de Mercats Centrals. Agència de Salut Pública de
Barcelona. www.aspb.cat
Sra. Begonya Mèlich.
"Frau en l’ús d ́additius en la tonyina. Visió des d ́una empresa del sector".
Responsable de qualitat, I+D i medi ambient a Grup Balfegó.(www.grupbalfego.com)
Llicenciada en biologia, especialitzada en seguretat alimentària.
Sr. Albert Monferrer.
“Additius en el peix i productes de la pesca”
Director Tècnic de BDN Food Solutions (http://bdnhome.com/).
Llicenciat en Veterinària i professor associat pel grau de Ciència i Tecnologia dels
Aliments a la Universitat de Barcelona (UB).
Avgda. República Argentina no 21-25 - Barcelona - 08023 -

Més informació: Tel. 93 415 34 54 - Fax: 93 212 12 08