Literal: Fira d'idees i llibres radicals

  • Recinte de la Fabra i Coats, Barcelona
    Barcelona

Literal, la fira d’idees i llibres radicals, celebrarà la seva 9a edició els dies 20 i 21 de maig de 2023 al recinte de la Fabra i Coats, a Barcelona. Aquesta edició espera comptar amb un centenar d’editorials al mercat del llibre i una cinquantena de converses, debats, presentacions, poesia i contacontes, entre altres activitats. En paral·lel, es comptarà amb un mercat del llibre i una programació virtual.

Literal vol reivindicar la memòria d’homes i dones vinculades políticament a les idees que van contribuir a forjar els fonaments d’aquest festival literari. És per això que, des fa dos anys, els carrers del recinte de la Fabra i Coats s’han rebatejat amb noms vinculats al pensament crític i les idees radicals: Avinguda Montserrat Roig, Plaça Manuel Vázquez Montalbán, Plaça Maria-Mercè Marçal, Carrer Joan Fuster i Rambla Aleksándra Kolontái.

Els dies 18 i 19 de maig, la fira reobrirà el seu espai professional, LITERAL PRO, un mercat professional del llibre radical, especialitzat en pensament crític. La primera edició va tenir lloc el 2019 i va comptar amb una vuitantena de participants, la meitat de procedència internacional.

El mes de maig la Fabra i Coats de Barcelona es converteix en la ciutat dels llibres radicals!