Celebració de l’Acord de Ciutat per a una alimentació sostenible - Barcelona 2030

  • Patí Llimona Regomir, 3,
    Barcelona

Un cop presentada i aprovada l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030, el full de ruta que ha de guiar la transformació del sistema alimentari de la ciutat, el següent pas a fer és activar i posar en marxa l’instrument que vetllarà pel seu seguiment i compliment: l’Acord de Ciutat.

L’Acord és el nou òrgan de participació de la ciutat, que es va aprovar en el plenari municipal del passat 25 de novembre, i que treballarà per promoure la cooperació, l’acció i l’articulació de projectes per avançar en la construcció saludable, sostenible i universal d’un bé comú i un dret bàsic fonamental com és l’alimentació sostenible.

La primera trobada d’aquest nou espai tindrà lloc el pròxim dilluns 20 de març a les 10.00 hores al Patí Llimona. Entre els objectius de treball d’aquesta sessió trobem:

  • Explicar els diferents espais de participació i les seves normes de funcionament.
  • Conèixer alguns dels primers compromisos fets fins ara
  • Treballar en grup per eixos temàtics per començar a dibuixar els futurs espais de treball de l’acord.

Per participar en la primera assemblea cal inscriure’s aquí.

 

Un espai per a la participació

De la mateixa manera que l’estratègia és un document coproduït, elaborat per representants dels diversos agents que participen del sistema de la ciutat -en total, hi van participar més de 1.000 persones en la consulta ciutadana i més d’un centenar d’entitats-, en l’Acord, la cooperació també té un paper clau.

De fet, l’Acord es presenta com un espai de cooperació publicoprivada i d’acció conjunta en el que estaran adherides totes les institucions i organitzacions de la ciutat que treballen juntes per fer més saludable i sostenible el sistema alimentari actual.

 

Com adherir-se a l’Acord

Per participar en el nou espai abans cal adherir-se. Totes les organitzacions interessades, siguin públiques o privades, poden sol·licitar adherir-se omplint el següent formulari.

Un cop adherides, les organitzacions hauran de presentar un mínim d’un compromís en els primers dos anys de l’adhesió, és a dir, una declaració d’intencions que mostra al conjunt de la ciutadania les seves aspiracions per promoure l’alimentació saludable i sostenible mitjançant accions concretes.

Les empreses compromeses que adquireixin aquest segon nivell de vinculació, entre altres beneficis, podran liderar espais de treball, presentar-se als Premis d’Alimentació Saludable i Sostenible o reforçar el seu posicionament social.