Curs: Sanitat en fructicultura ecològica

  • Escola Agrària de Manresa
    Manresa

Aquest curs consta de 50 hores, distribuïdes en els següents horaris: dimarts de 16 a 20 h, amb visites tècniques que seran els dissabtes matí de 10 a 15 h.

En cas d’interessar aquest curs, ens heu de fer arribar la fitxa de l’alumne/a (document adjunt), seguint les instruccions del programa adjunt.

del 10 d’octubre al 12 de desembre de 2017

A Catalunya, ha anat creixent al llarg dels darrers anys el consum de
productes ecològics i de proximitat i, amb ell, la demanda de fruita
ecològica. Malgrat això, els productors tenen dificultats per abordar
el maneig del cultiu, sobretot en aspectes de sanitat vegetal, per
poder consolidar i fer sostenibles les seves finques.
Aquest curs pretén donar als productors eines de prevenció i mètodes
de control de les principals plagues i malalties del seus sistemes.
També inclou una sessió introductòria a l’agrohomeopatia i una altra
dedicada a l’ús correcte dels equips de tractament.

OBJECTIUS
Plantejar aspectes del disseny i maneig que afecten la salut dels fruiterars
Conèixer les principals plagues i malalties que afecten els cultius fructícoles
Revisar la normativa i els productes permesos en la producció agrària ecològica
Aprendre el funcionament correcte dels equips de tractament
Introduir-se en l’agrohomeopatia

DESTINATARIS
El curs va adreçat a treballadors en actiu, preferentment del sector agrari, que es dediquin o es vulguin dedicar a la
fructicultura ecològica