Comparteix el CONeixement ECològic Tradicional


Catalunya

Conect-E és una plataforma col·laborativa on es pot aportar informació sobre l'ús tradicional d'una planta (o animals, bolets...) o d'un ús tradicional d'un recurs natural.

CONECT-e és una plataforma interactiva per la recollida i transmissió del coneixement ecològic tradicional, un saber molt important per a la conservació de la biodiversitat i la gestió dels ecosistemes.

CONECT-e vol aconseguir que qualsevol persona pugui enregistrar, consultar i compartir mitjançant la web coneixements i pràctiques tradicionals.

CONECT-e treballa amb el Inventario Español de Conocimientos Tradicionales relativos a la Biodiversidad en la recollida de coneixement ecològic tradicional i n’avalua el grau de conservació i vulnerabilitat.

CONECT-e també treballa amb escoles i organitzacions de la societat civil, com la Red de Semillas Resembrando e Intercambiando (www.redsemillas.info), per tal de promoure que aquest coneixement continuï viu. Així, CONECT-e respon a la missió d’inventariar, conservar i difondre el coneixement ecològic tradicional.

Observacions

Comparteix les fotos sobre plantes silvestres i/o varietats tradicionals de plantes cultivades a Instagram, Facebook i Twitter amb el hashtag nom de la planta, #conect_e  . I a la nostra web afegint la seva ubicació al mapa.

Crea el teu compte a www.conecte.es i col·labora-hi afegint informació. És important que els coneixements siguin:

Tradicionals: fets servir com a mínim des de fa tres generacions o des de fa 30 anys o més.

Locals: específics d’un àmbit geogràfic dins l’estat espanyol.

Ecològics: relatius als elements naturals dels ecosistemes i les seves dinàmiques.

Per més informació i per rebre notícies sobre el projecte visita la nostra pàgina web o contacta per correu electrònic: contacto@conecte.es