5a quinzena de l'ESS: l'economia social i solidària t'envolta - Coopsetània

  • Alt Penedès - Anoia - Baix Penedès - Garraf

La Quinzena de l’ESS tindrà lloc del 2 al 16 de juny a diferents municipis de l’Alt i Baix Penedès, l’Anoia i el Garraf i comptarà amb més de trenta activitats diverses i adreçades a un públic heterogeni. El lema d’enguany “L’Economia Social i Solidària t’envolta” pretén visibilitzar la diversitat d’iniciatives relacionades amb l’ESS i d’àmbits ben diversos que hi ha arreu del nostre territori i que, en més d’una ocasió, passen desapercebudes per a la majoria de la població. 

A la cinquena edició de la Quinzena de l’ESS hi tindran cabuda actes ben diversos, des de visites o passejades de la mà de cooperatives, fins a tastos de productes elaborats per entitats de l’economia social, passant per projeccions de documentals, presentacions de llibres, tallers, etc.

Entre la trentena d’actes que la configuren destaquen activitats al voltant de la salut amb temàtiques com el feminisme, les cures, la promoció per una societat inclusiva, la gestió del temps o la salut mental. En aquest àmbit, el dia 7 de juny tindrà lloc a Santa Margarida i els Monjos una xerrada sobre salut mental, joves i món laboral. També hi ha un bon gruix d’activitats de caire cultural que abracen diversos temes, com la transició socioecològica amb l’estrena del documental “Alter Nativas” i posterior col·loqui amb els seus directors, Agustí Corominas i Juan del Rio, el dia 2 a l’edifici del Neàpolis de Vilanova i la Geltrú; el dia 10, a Copons, unint feminisme i memòria, l’artista Neus Solà presentarà l’exposició “Les dones i la força del treball” fruit de la seva residència al Centre de Cultura i Recerca Contemporània inLoft; també en l’àmbit del patrimoni material i immaterial, trobem la proposta de la Festa de la Mar de Calafell, en què l’Associació Patí Català, una de les entitats impulsores de la Comunalitat de Calafell, organitzarà diverses activitats de difusió del patrimoni marítim local.

Pel que fa al sector de l’alimentació destaquen dues activitats que prendran forma de presentació i tast, una que tindrà lloc el dia 14 de juny al restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca del Penedès on Mas Albornà explicarà el projecte Mallart Xarcuters Artesans de relleu empresarial i inclusió social així com la seva campanya “Fem botifarra a l’exclusió”, tot acompanyat d’un tast d’embotit; l’altra, el dia 10 de juny a Sant Joan de Mediona, consistirà en la presentació d’un gelat ecològic de cervesa resultat d’una intercooperació de tres entitats (Ales Agullons, Bodevici i Bildi) fet expressament per a l’ocasió coincidint amb la Mostra de Cervesa Artesana de Mediona. Finalment, destaca en l’àmbit de l’esport la celebració el dia 4 de juny al camp de futbol de la Llacuna de la primera Copa Futbol Inclusiu Vegueria Penedès en la qual participaran equips de futbol inclusiu d’arreu de la vegueria. Quant al sector de l’energia hi haurà una formació telemàtica per posar a l’abast de la població aquelles nocions bàsiques per a constituir comunitats energètiques locals, una fórmula a l’alça per a recuperar la sobirania energètica a nivell territorial i local basada en la producció d’energies renovables.

5a quinzena de l'ESS: l'economia social i solidària t'envolta - Coopsetània