1a sessió: L’efecte papallona al lleure: fem economies transformadores - CRAJ

  • Escola Lliure el Sol, Barcelona Av. de les Drassanes, 3, Ciutat Vella, 08001
    Barcelona

Sabem com afecta el capitalisme a les nostres entitats? Com fem front a la globalització des de les entitats juvenils que treballem en l’entorn més immediat? Realment les petites accions poden canviar el món?

En aquesta formació posarem sobre la taula quin treball podem fer per transformar des de l’entitat amb diverses perspectives: l’economia social i solidària, les finances ètiques, la perspectiva comunitària i la feminista… Es generaran espais on poder analitzar les entitats per tal d’identificar quines pràctiques podem mantenir, modificar o millorar per tal que les accions que realitzem segueixin una línia més acord als valors de l’entitat.

La formació l’organitzem conjuntament amb l’Escola Lliure del Sol, cooperativa de formació que impulsa el coneixement i el creixement d’entitats i de persones vinculades a l’educació popular i l’economia social i solidària; i LaCoordi (La Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques), una entitat de segon grau que articula el comerç just i les finances ètiques a Catalunya, posant en valor les alternatives econòmiques que tenim a l’abast com a mecanismes de canvi social i econòmic.

A més, a la segona sessió participaran membres d’Esplac i Escoltes Catalans,  col·laboradores del recurs Tresoreria Transformadora, que ens aportaran la seva experiència des del món del lleure.

  • Sessió 1 A càrrec de l’Escola Lliure El Sol
    • L’efecte del capitalisme i la globalització a les entitats 
    • Economies anticapitalistes i transformadores, per donar a conèixer quin treball podem fer per transformar des de l'entitat amb diverses perspectives: ESS, finances ètiques, la perspectiva comunitària, la feminista, etc. 
    • Diagnosi de l’entitat i el seu entorn

Inscripcions aquí.

1a sessió: L’efecte papallona al lleure: fem economies transformadores - CRAJ