"Segadors del Delta" la nova marca d'arròs amb compromís


Ahir es va presentar al mercat de la Boqueria "Segadors del Delta",  una varietat d'arròs rodó extra que es conrea al Parc Natural del Delta de l'Ebre i que comercialitza la Cooperativa d'Arrossaires del Delta. La marca es vol distingir per una producció que segueix mètodes tradicionals i respectuosos amb l'entorn a més de comptar amb la denominació d'origen de la zona. La identificació del producte amb el territori ha portat també a la Cooperativa a adoptar el compromís de dedicar l'1% dels seus beneficis a la preservació del Parc Natural.

Segadors del Delta representa la tradició arrossaire de les 1200 famílies de cooperativistes i està etiquetat 100% en català atenent les recomanacions de l’informe de desembre del 2006 de la Plataforma per la Llengua sobre l’ús de l’etiquetatge en els arrossos.

La Cooperativa d’Arrossaires del Delta de l’Ebre (www.arrossaires.com) neix de la fusió de les quatre cooperatives històriques del marge esquerra del Delta: la Cambra Arrossera la Cava, S.C.C.L.; la Cooperativa Arrossera de Camarles, S.C.C.L.; l’ Arrossera Aldeana de Baix Ebre, S.C.C.L. i la Cooperativa de Jesús y Maria, S.C.C.R.L. Fins a cinc generacions d’arrossaires han treballat els mateixos camps d’arròs que avui cultiven amb mètodes tradicionals adaptats a les noves tecnologies.

El resultat de la lluita dels arrossaires per optimitzar la qualitat del producte és la creació l’any 2005 d’una nova planta de tractament integral de l’arròs i que és considerada d’entre les més modernes d’Europa. Les instal·lacions de la cooperativa, situades dins el terme municipal del Deltebre, al bell mig del Delta, compten amb una superfície de 100.000m2.

Amb el llançament de la nova marca, Segadors del Delta, la Cooperativa inicia una nova etapa que se centra en el compromís amb el territori i la seva gent. Així ho demostra la destinació de l’1% dels beneficis del producte i d’altres activitats d’ajuda a la comunitat. Des de començaments de 2009, la Cooperativa ha repartit més de 2.000 quilos de pasta d’arròs entre entitats benèfiques que es dediquen a l’ajut als més necessitats com ara Càritas i el Banc dels Aliments.

Durant l'acte de presentació, el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va remarcar  la importància de la tasca dels arrossaires del Delta de l’Ebre per evitar la salinització de les terres: 'els 20.000 metres cúbics per hectàrea que utilitza el Delta de l’Ebre eviten que la sal del mar entri'. Llena, en el seu parlament, va fer esment de la important tasca medi ambiental de la Cooperativa: 'només es preserva el medi ambient si la gent que viu al territori fa una activitat respectuosa'.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article