"Nodrir la Ciutat" s'apropa al mar per continuar reflexionant sobre l'autosuficiència alimentària de Barcelona



Slow Food Barcelona, la revista Cuina i l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) impulsen, el aquest dilluns 21 de setembre, la segona trobada d'aquest projecte de reflexió a l'entorn de l'autosuficiència alimentària de Barcelona. Aquest cop el punt de trobada serà el port de de la capital catalana, lligant la seva tradició pesquera.

Slow Food Barcelona, la revista Cuina i l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat uneixen els seus esforços per organitzar quatre esdeveniments sota el nom de "Nodrir la ciutat" i reflexionar sobre la possibilitat i necessitat de consumir productes de proximitat, per nodrir la ciutat de Barcelona amb productes Km0.

Després de la primera trobada del 7 de març al Parc Agrari del Baix Llobregat, la segona cita trobada serà el proper dilluns 21 de setembre a les 15 h al Passeig de Borbó (Edifici One Ocean Port Vell), en un programa que inclou una xerrada sobre el consum responsable de peix, una visita guiada a la Confraria de Pescadors, la Torre del rellotge i a la subhasta del peix. I finalment, una sortida en vaixell de pesca.

El mar, segona estació

La ciutat de Barcelona s'ha caracteritzat per un vincle amb el mar, la pesca i els pescadors. Avui dia, la tradició pesquera de Barcelona ha aconseguit mantenir la seva identitat. La Confraria de Pescadors de Barcelona representa un lloc perfecte per adonar-se que el mar alberga una elevada biodiversitat i que de la seva explotació depèn la vida de comunitats senceres, Des dels pescadors fins als consumidors. Des de la seva fundació, la Confraria coopera amb els pescadors perquè la ciutat pugui gaudir d'un peix i marisc fresc, de proximitat i de qualitat: el "Peix de la Barceloneta". La seva història i tradició constitueixen un patrimoni a conèixer, protegir i valorar davant les generacions presents i futures, així com els recursos pesquers que el mar ens pot oferir.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article