L'Assaig General pren el protagonisme del FADfest 2016 a Barcelona


La parella austríaca Honey&Bunny, ha estat els encarregats de donar el tret de sortida de la 6a edició del FADfest. Una conferència i una instal.lació són les bases de la seva intervenció al festival que resumirà l'essència del FADfest 2016: menjar, emergència sostenible i disseny. Des d'avui fins el diumenge 12 de juny el FADfest serà el marc del millor disseny associat a Barcelona i de la presentació de l'Assaig General, esdeveniment en el que es posaran en valor les capacitats de la ciutat en conceptes vinculats al consum de proximitat, aprofitament dels aliments, respecte al medi ambient i, en definitiva, a redissenyar una manera de menjar.

El FADfest és el festival del diseny industrial, del diseny gràfic i de la comunicació audiovisual, de l'arquitectura, de l'interiorisme, de la moda, de l'art i l'artesania. En el certamen anual es premien els treballs més destacats en aquestes matèries i es treballa per apropar el disseny en general a la ciutadania. Enguany però el festival prepara un repte que es concretarà en una rua i un gran àpat que posaran a prova la ciutat.
L’Assaig General, tal com s'anomena la iniciativa, és un projecte en el que han participat la PAA (Plataforma Aprofitem els Aliments), l’ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB), la Fundació Alicia, els cuiners Ada Parellada i Sergi de Meià i nombroses entitats del teixit comercial barceloní, veïnal, associatiu, cooperatiu i activista dels barris que envolten a la Plaça de les Glòries.

L’Assaig General se celebrarà el proper 11 de juny de 2016 als Jardins d’Elisava (C/ Badajoz - C/ Avila). Aquest dia es posarà a prova la ciutat des del punt de vista de la sostenibilitat alimentària. Serà un esdeveniment gastronòmic per demostrar que es pot, ambiental i socialment, ser més sostenible. Tot plegat de la mà d’aquells que porten molts anys treballant en altres maneres de produir i consumir, amb la implicació dels barris de l’entorn de la Plaça de les Glòries i utilitzant les capacitats del disseny de generar processos, espais, missatges i objectes que modifiquin els nostres hàbits de consum.

A la ciutat de Barcelona hi ha moltes iniciatives que des de moltes vessants treballen pel menjar sostenible. Teixit associatiu, iniciatives privades o col·lectives, moviments socials interconnectats que van des de l’escala internacional a la de barri, universitats i centres de recerca que estan realitzant una tasca clau per a desenvolupar i integrar de manera interdisciplinar respostes als reptes al menjar sostenible, campanyes públiques que donen suport a un sistema alimentari divers, just, resilient i saludable.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article