"Dolça Revolució" vol recuperar l'ús de les plantes medicinals


Avui es presenta “Dolça Revolució” una associació que vol promoure l'ús dels recursos naturals per a la prevenció i guariment de malalties.  La creixent incidència de malalties cròniques com a conseqüència del menjar “escombraria” i del desconeixement de la societat en general de les propietats de les teràpies naturals no agressives, ha fet plantejar la necessitat d'una conscienciació dels consumidors perquè adoptin uns hàbits d'alimentació sans, equilibrats i ecològics com a mesura de prevenció de malalties. I, per altra banda, l'entitat vol promoure la salut mitjançant les teràpies naturals i compartir a través de la seva web els coneixements i experiències de recuperació de salut per la via dels recursos que la naturalesa ens ofereix de forma natural i gratuïta.

L'acte de presentació es farà a Lleida, a l'Escola d’Hoteleria i Turisme ( La Caparrella) a les quatre de la tarda i comptarà amb la presència dels promotors d'aquesta entitat, entre ells, Joan Inglada, President d’Slow Food Terres de Lleida, Carles Esquerda, President de la Dolça Revolució i Josep Pàmies, sotspresident,conegut també per la seva vinculació a moviments que lluiten contra l'extensió del conreu de transgènics, com la plataforma Som lo que Sembrem.

Un altre dels moviments vinculats a aquesta nova associació, Slow Food, considera que vivim moments difícils, tant per la mala salut de les persones en general com per la dificultat de seguir finançant amb diners públics, un sistema sanitari públic a punt de col.lapse. Proposa promoure la salut per mitjà d’una alimentació natural sense additius químics i recuperar els coneixements ancestrals de curació natural per mitja de plantes que ens puguem auto cultivar o cercar de forma silvestre en el nostre entorn.

Amb la iniciativa es vol contribuir en la mesura que es pugui a evitar el col·lapse financer del sistema sanitari públic, provocat pel parasitisme econòmic i especulatiu de les grans multinacionals productores de medicaments, defensa DR en la seva presentació.

El nom de Dolça Revolució ve de la simbologia que representa una planta medicinal, l'stevia, que té un gust dolç i és utilitzada per diabètics i hipertensos. La planta Stevia Rebaudiana és coneguda com "la planta dolça" ja que les seves fulles tenen un gust dolç. Originària del Paraguai, avui es cultiva a tot el món i és utilitzada pel seu poder edulcorant i per les seves propietats medicinals.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Antoñito
3.

Sí Joan, el primer il·luminat que em ve a la memòria és l'equip de dietistes-nutricionistes que en el menú d'un col·legi van posar de primer plat pizza i de segon truita de patates. Espero que no tots els nutricionistes tinguin la mateixa formació en universitats catalanes.

Per descomptat que l'alimentació saludable és una forma de prevenir malalties i això no es fomenta ni s'ensenya a les universitats catalanes.

  • 0
  • 0
victor
2.

estimat joan, fins a quin lloc pot arribar la ignorancia?? estas fen una afirmacio erronea i te n'hauries d'adonar. pasat per www.dolçarevolucio.cat i llegeix que els fundadors de l'stevia tenen testimonis reals i persones afectades amb una malaltia i que moltes han millorat.
Avans de dir les coses pensateles dos vegades perque despres, com en aquet cas, la cagues. De totes maneres podries assistir a una xerrada i aixi comprovar el que diuen.

  • 0
  • 0
Joan
1.

Totes aquestes terapies naturals abans haurien de demostrar la seva eficacia, cosa que a dia d'avui encara no han fet.
Mes ciencia i menys "il·luminacio", per a recomanar alimentacio saludable ja tenim uns professionals de la salut preparats a universitats catalanes, els dietistes-nutricionistes. No barrejem termes, alimentacio saludable i terapies alternatives, perque no tenen res a veure.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article