Concurs de tapes d'aliments aprofitats


Els interessats en participar en el 'Concurs de tapes de profit' ho podran fer fins el 15 de setembre. Es tracta de posar a prova la creativitat de cadascú a l'hora de muntar plats originals a partir del que hi ha a la nevera o dels aliments de proximitat i de temporada. L'Agència Catalana de Residus, l'Àrea Metropolitana i l'Ajuntament de Barcelona s'han posat d'acord per donar impuls a la campanya que pretén que el ciutadà prengui consciència contra el malbaratament alimentari.


Els interessats podran fer arribar les seves receptes inscribint-se en el formulari d'aquest enllaç.

    Les receptes de tapa han d'incloure quin aliment aprofitem per fer la tapa.
    Cal afegir una fotografia de la tapa.
    Per participar, cal omplir el formulari de l'apartat Participa.
    La data límit per participar-hi serà el dia 15 de setembre de 2015.
    Hi haurà 3 participants guanyadors que rebran un premi consistent en un lot de productes Lékué.
   
L'Agència de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona,  conjuntament han engegat una campanya de comunicació adreçada a la ciutadania, que té com a objectiu conscienciar la població de que malbaratant aliments llencem els diners que ha costat produir-los, els recursos naturals invertits i desaprofitem un recurs molt valuós.

A Catalunya, l’estudi elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona, a partir del qual s’ha presentat la guia “Un consum més responsable d'aliments”, ha posat xifres i ha dimensionat el malbaratament en unes 260.000 tones anuals. Això equival a 34,9 kg per habitant i any, un 7% de les adquisicions de menjar sòlid. Bona part d’aquests aliments es llencen a les llars, comerços i restaurants.

Per a més informació en aquest enllaç hi trobareu alguns consells

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article